[高達扭蛋/盒蛋討論區7] MSE / FORTE / FW# / G FRAME / NX / SD etc...

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
巴打我copy咗你D蛋紙係樓頂
如果介意會刪返
FW大機夾SDFC都幾好玩
可以由FW#或者FW EX大MA/MS開始蓄
因為無印出過嘅 #理論上會慢慢返炒
FW CORE係加水印接近final ver.貴價版本
但綠螳螂 GP03D配件包本身係配舊版本出
夾埋CORE果隻玩有少少色差
https://www.bandai.co.jp/candy/gundam/converge/ex12/
下年再會新990円嘅FW# Plus
揀黎買的話
通販原盒10隻/盒, 6款/set
2款原盒得1隻/EW五子依類人氣機體會比較貴
Ew重炮手5舊起跳,貴到離晒罩
今set通販送多左手型好正

但隻手都未轉自由關節

係咪通販唔會有
應該無啦 個肩部要改過
而家個d 自己改最多都係改做ball joint 不過改左都係麻麻地
今個月套金FW官網寫23號先有, 香港大概會幾時到貨

https://www.bandai.co.jp/candy/gundam/converge/goldedition/
雖然依家已經好正
但點解唔可以夾埋一齊玩呢
如果係盒蛋部嘅上色+扭蛋部嘅FORTE/MSE關節
成套勇者絕對會昇華多個層次

http://bandaicandy.hateblo.jp/entry/20201119_yusha
bandai點會一下子出到最好比大家
FW#21

EX34 三高

魂限CORE黑色六連星
有冇ching知呢隻邊度有得訂
如果FW converge d 角唔好整到咁易跌/唔見就好

唔知出咩機
可能依堆
肥仔德, GN-ARM, F-90大家族, FA ZZ, 京密剎
正義女神F雪崩DASH
佢係咪岩岩有個post講會出幽靈海賊?
開埋海盜坑
之前NX同FW出都覺得好正
但係唔想開NX條高達線又無蓄FW
X0, X1, X2, X3, X1FC不得鳥
K澤好多數要找
Fw 21,
神盾 nu gundam有興趣喎
空前絕後 應該好少出既機 海賊都好想佢出
btw 想佢出埋 zeta d 機 /zz 個d
漢堡包 嘉布蘭個d
係唔係ghost係第一部,pantom係第二部主角機

9估, Part18 出Phantom Gundam
K澤: 我想係通販彈出Phantom
雖然保證唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞