[高達扭蛋/盒蛋討論區7] MSE / FORTE / FW# / G FRAME / NX / SD etc...

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
以前潮流特區都有D舖頭賣扭蛋
同我細個見到Stage 0又係無錢買個情況一樣
好彩而家仲係好易買得返

依2隻限定日本果邊各50隻
我諗香港最多都係得各100隻左右
仲有嘅人應該自己珍藏或者唔等果1千幾百洗
我仲有一set未拆
勁搞笑
GN Drive Tau剩係拎嚟推進,GN光劍輸出,然後就冇用了
其餘例如機體運作,機體動作噴射制動等等都係用返傳統太陽能電
連枝三叉戟等離子都係同overflag一樣冇改過

估唔到依個系列又幾過癮,隻眼仲有得轉

不過裝甲限制咗個骨架嘅可動又扣返分

如果跟足設定 flag係難搞
佢副翼反左去前面手肘位 好似抱住對翼咁
sd比例 短手搞唔掂

kyrios 我有少少意見
腳側小黑翼唔分件
小腿個大機翼做分件 個變形就好舒服
真男人 GN Flag槍都無
哈姆太郎係死咗嘅隊友墓前發誓要用Flag KO高達
片桐都知老死性格傷住幫佢改裝部Flag

好過柒頭尊尼 用人質又不斷換機
成個煩膠咁比加美尤見鑊打鑊
之後GN flag嘅product夾硬畀埋枝三叉戟等離子槍佢
明明一落場GN flag就full throttle狗衝去艾斯亞度
不過真男人哈姆最後都成功溝到艾斯亞R4
但係巴打你都將佢變型變得好靚
btw做乜唔插埋佢個頭??
聽講K澤係商貿部出身
之前FORTE隻蒼白騎士/卡碧尼同機設都有出入
機設依範未必及模型部出身嘅108
可以參考吓ANIMAGEAR
D原創合體好有感覺
可惜係我手殘同貼紙 所以無入坑
https://www.bandai.co.jp/candy/animagear/customize/

或者K澤覺得用多幾件連接件玩家自己都搞得掂
情願減少時間設計部份機體變形
去加快生產週期
之前見到佢慶祝FW 10週年嘅twitt
個人覺得佢有D葡萄
同埋武肺搞到前幾彈通販滯滯地銷
就算更好賣嘅FORTE都得半條命
16彈年尾提早發售 要KEEP住高達扭蛋個熱度
主天使其實膝頭哥對機飛用c字扣,膊頭用robot concerto個種ball joint就解決到變形嘅問題
潮流特區係2010之後都冇鋪頭賣扭蛋喇
以前係ins會有格仔鋪賣sdfcc 呢幾年越嚟越少 普通款都好難搵
隻突擊自由香港應該有150隻但係就冇人放 好想填補遺憾

冇fw gn flag 用mse代替都唔錯
其實kyrios配件包隻爪係做咩事
個方向又唔岩 又太長唔岩比例
係咪要自己改造下
其實有d唔太明K澤邏輯
明明黑蚊變型係最簡單
但K澤唔整黑蚊變型反而走去整主天使變型

如果跟足設定 flag係難搞
佢副翼反左去前面手肘位 好似抱住對翼咁
sd比例 短手搞唔掂

kyrios 我有少少意見
腳側小黑翼唔分件
小腿個大機翼做分件 個變形就好舒服
但係巴打你都將佢變型變得好靚
btw做乜唔插埋佢個頭??
聽講K澤係商貿部出身
之前FORTE隻蒼白騎士/卡碧尼同機設都有出入
機設依範未必及模型部出身嘅108
可以參考吓ANIMAGEAR
D原創合體好有感覺
可惜係我手殘同貼紙 所以無入坑
https://www.bandai.co.jp/candy/animagear/customize/

或者K澤覺得用多幾件連接件玩家自己都搞得掂
情願減少時間設計部份機體變形
去加快生產週期
之前見到佢慶祝FW 10週年嘅twitt
個人覺得佢有D葡萄
同埋武肺搞到前幾彈通販滯滯地銷
就算更好賣嘅FORTE都得半條命
16彈年尾提早發售 要KEEP住高達扭蛋個熱度

紅色嗰句真
明明上一彈En15艾斯亞等撚到頸都長都未有
之後買咗En15冇耐就忽然間見到巴打share實物黑蚊
心諗上一彈買咗1個月左右咁快又有新一彈
btw我自己對fw冇乜興趣
但就因為好鍾意Flag所以喺好耐好耐以前喺零食物語買咗盒GN Flag
然後前年/上年見有巴打話想收fw GN Flag
上網一睇,嚇撚死我,成幾嚿水
然後我又係好鍾意小丑(重炮改EW)
喺福姑度咁啱見到小丑啱啱開販
25蚊買咗盒
而家上網睇又唔知jm9炒到去幾嚿水
唔明點解唔將RC技術轉移落MSE度,最起碼PB啲款都俾返副RC骨玩家玩下
今次MSE16真係為左谷銷量趕係年尾出,仲要一Set有4部熱門機
我hi nu都買左80蚊

終於抽到呢隻,台灣人話好難中
信和都搵唔到
不過點解質素咁低???
榫位又唔啱,仲要成隻向前斜咗
部再販ex02/03冇晒消息咁!日版又話12月
推到一月好似係
屌原本9月訂諗住整隻EX02當聖誕禮物送俾自己,依加仲要等到2月先有得派
港版變左3月

諗緊應唔應該用筆刀切斷一半
再將個榫位轉返90度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞