好女仔係咪唔會被珍惜?

410 回覆
1207 Like 97 Dislike
我真係唔係好明點解而家有啲女仔覺得唔多化妝打扮係優勢
點解可以做咗十幾廿年女人都唔明男人心目中個ranking係:唔化妝都靚嘅女人>化妝化到靚嘅女人>唔化妝嘅普通女人
唔係靚嘅就接受現實化下妝
唔好懶係樸素咁幻想樸素對比起濃妝港女係優勢
樣靚唔化妝先係樸素
樣衰唔化妝就只係樣衰

利申:淡妝普通樣真絲,好撚普通嗰種
姐係佢唔係話好鐘意你 所以想同你過人世
而係見你唔重物質 覺得黎d女仔過人世最好啊 所以先同你講有將來?

係咪咁理解?
如果佢唔願意洗任何錢係我身上
係咪真係要分手啦?

其實自己覺得自己好廉價
朋友成日屌我 話我同貼錢俾佢無分別
我將時先醒?
睇住d傻閪後悔個心一定好涼
擺明係你搞到自己唔洗比人珍惜
忍得多人地就食住上架啦
講真 好簡單一個比喻
你$300買個quality好好嘅袋
你會唔會錫住用?
相反 有個3萬蚊買返嚟嘅袋
即做未到好好 但你都會唔忍心粗用
明唔明我講左啲咩
一個人識唔識得珍惜一樣野係睇佢為個樣嘢付出左幾多
好似樓主你咁講 咩都唔洗送唔洗氹唔洗花心機時間錢
你都做個好女朋友無咩要求
咁仲洗鬼對你好咩
我唔係話你本身條件差
只不過係你對你自己唔夠好
人類係咁on9架
太無底線太唔計較啲人就唔珍惜你架喇
唔止拍拖 咩關係都通用的
對朋友太好都係自己攞嚟傷
有時都好想個世界簡單啲
但未做到終極大好人之前
都係要識為自己著想一下 如果唔係個心會好唔舒服
我覺得一段關係唔一定要用禮物去衡量
但小小心意係家教問題
生日無禮物/諗唔到送咩 都請人食餐飯
同埋一啲細心關懷嘢係必須

有啲人可能細個家貧、屋企人爛賭
大個環境好咗都會習慣地慳
咁嗰啲係基於你認識嘅佢係點嘅人

無錢嘅話係咪連hand make嘅卡仔都無

甚至有特別日子食餐好少少嘅(屌 麥當勞加大都得掛)
唔係好似樓上咁仆街生日食譚仔

所以俾唔到評論你
最主要係大家相處感覺係點
利申之前又好似你咁樣 乜嘢都公平 aa制
條仔就撳住上乜嘢都計到盡 勁撚小氣

佢就係見過鬼怕黑
同拜金女散咗後學正咗
咪搵個相反性格嘅女一齊
但愛已被磨蝕 佢需時投入下一個
愛對方多啲與對方愛多啲 不斷loop
唔化妝都靚嘅女人化咗妝>化妝化到靚嘅女人>唔化妝都靚嘅女人素顏>唔化妝嘅普通女人先啱
如何係真的話係唔會計較邊個請邊個
如果佢係愛你
佢唔使講出黎
你都會feel到、佢的眼神、佢的身體語言
你會感到被愛
你上得黎問其實你知佢唔係真係愛你
唯獨感情係無得呃
u deserve better
幾乎唔化妝
咁你依家明啦
樸素即係著衫老土啦
化妝當然唔一定係靚女
不過我未見過靚女係唔化妝唔襯衫
就算唔係日日化 起碼出街都會化
啲毒女同毒撚一樣 成日以為對人好 人地就一定珍惜你
幾時先明白 靚仔靚女先會有人珍惜
唔靚都有人珍惜個啲 一係另一半本身就比佢低質 一係就係你好彩行狗屎運
被愛的有恃無恐咪就係咁解囉如果唔係邊得黎咁多賤男同臭雞 講極都唔明 成班傻閪
又話自己幾乎唔化妝 著得好樸素
比人講完又咁講 都唔知你up乜9
真 身邊基本上男朋友好錫佢 好就佢嗰啲都係臭雞港女 好乖自己俾晒錢嗰啲條仔就當佢老奉咁
係你自己既選擇,點解怪其他人
即刻講到自己冇問題 唔港女
樓主成個post既意思係 問題一定喺條仔度
女人普遍無咁仁慈
尤其平時老豆錫到自己燶個啲
岩呀 可能就會洗多d錢係你身上
樓主我明你唔開心個位呀
不過可能真係因為個男仔以為你樸素
唔鐘意依d野姐

平時對你好唔好先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞