好女仔係咪唔會被珍惜?

410 回覆
1207 Like 97 Dislike
其實男女都係
佢ex係果d好港女嘅女仔
唔講以為係我出po
分手啦 我過來人
以前個ex 男人老豆度縮又孤寒
唔係冇錢 只係$1都冇洗過我身上
點解呀? 根本冇鍾意過你呀
鍾意一個人係街度見到得意嘅嘢都會忍唔住買比另一半啦。
早d分手 早解脫
我依家就遇到一個對我好好嘅男仔
利申 絲
你有冇諗過係自己本身洗得少
所以你男朋友覺得你冇乜需求就冇買
手作個啲老實講我覺得男仔唔會中意整/覺得呢啲送完就變廢物
其實你真係好想要禮物嘅話 係咁講比佢聽
但要扮無心地講 不停明示暗示
如果唔係其實諗禮物都好煩
你冇指定嘅話佢送咗你未必鍾意
我之前每經過一次間舖頭嘅時候就會講 呀我真係好中意jomalone支香水呀
記得講埋係邊款
咁正常男朋友聽到就識做㗎啦
呢個方法係我身上係work 你可以try try
佢當ex係雞呀嘛
洗錢落佢度當肉金,玩厭就飛

佢想同你長長久久細水長流過人世先咁對你
靠激情維繫的關係行唔得遠
記住你係sell樸素、老婆type
唔好因為妒忌佢ex搞到自己變做臭雞type

同埋嚴格來說你唔算好女人
妒忌心太重
最多算係表面扮下好女人咁 e.g. AA (by the way 唔係話男女平等咩?AA又變左做女人施捨男人?)
I know that feel bro
我男朋友就係咁自己帶隻rolex對住我就勁姑寒
無比較就無傷害
夫妻有共識好緊要!
老公俾曬d錢老婆管
老婆又唔會亂洗錢
做好仔又俾啲女吊住係隔離做工具人
你做埋我嗰份
呢條女開口埋口話個ex係港女
其實佢自己心入面都係港女
只係收收埋埋表面扮到好似好女仔咁
條仔就慘d
俾佢陰左一獲
感覺上呢個好似唔係唯一原因令你覺得佢唔識珍惜你喎
樓主咁順攤 就算係好仔都比你竉到壞啦
你係佢女朋友唔係佢呀媽
咁百般呵護做乜?你唔洗比人錫既?
肯付出係好好 但都要佢盡返男朋友既責任啦

利申:同樓主一樣 乜都請哂個ex
幫佢交埋租 到分手都唔肯還錢比我
仲屌鳩我貪錢港女同寫歌鬧我
你無價值咪唔洗錢落你到囉
挽下手搵到個真係鐘意既飛左你搵第個都無蝕抵呀嘛
可能佢籌備緊啲大嘢送俾你呢

又唔好覺得送嘢係男女朋友之間係必要嘅先
有時送嘢都唔代表一定係愛㗎
有啲男人就係咁犯賤 對佢唔好 佢就越想得到
當然唔係個個都係咁 所以有時呢係需要溝通 等佢知道你想要啲咩
不過條仔唔鍾意你嘅話就會扮聽唔明
個個都話自己好(男/女)仔,(女/男)仔唔珍惜

揀邊個你自己決定,一係你係人都啱,如果唔係揀錯人就怪哂全世界

都係條路自己揀,仆街唔好喊
乜依家女人指拖AA就係好威大
好委屈架啦
可能就係錦佢係前女友
我覺得個問題似係樓主想同佢個ex 比較
多過男朋友實際上使唔使錢係你度

其實每對情侶拍拖都有自己嘅相處方式
可能佢同ex 係鍾意做打卡野 食好西 買禮物之類
但係你男朋友眼中 你哋兩個唔係呢種相處方式
唔代表你男朋友對你唔好
可能佢就係覺得你唔鍾意做呢啲嘢
但點知原來你又咁在意

你又講到同佢個ex完全唔同風格咁
我估你男朋友可能真心以為你唔想做以上嘅嘢
會唔會係佢覺得物質嘢你已經有所以先唔俾你
人揀你你揀人,講到遇到佢一定會揀你咁
老實講雖然我覺得你好好但係一個好樸素嘅女仔係唔會令男人想洗錢係佢身上
因為感覺上佢好易養咩都開心咁自然就唔會覺得需要付出好多養好佢 雖然聽落好膚淺不過事實就係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞