[糞營運][祝四單大賣]台灣國民女團AKB48 Team TP 討論區#2暨香港成員冼迪琦劉曉晴支持區

1001 回覆
10 Like 33 Dislike
做老婆啦!仲做咩女朋友
玩到咁大
不如開ttp 香港官方店?
性感既ttp
Btw TTP都算顛覆左我對台妹既印象
成個TTP幾十個台妹 竟然無咩邊個係大波
攞住個飯上車食
【歌單】2020.09.20 AKB48 TeamTP 1st Stage「RESET」初日 ~Unit Sakura 櫻花~更新中

●地點:台北華山1914文化創意產業園區 烏梅劇院
【9/20 (日) 13:00場~RESET 初日- Unit Sakura 櫻花~】
・開演:13:00

<出演>
曾詩羽、劉曉晴、林于馨、張羽翎、周佳郁、林家瑩、林易沄、小山美玲、鄭佳郁、高硯晨、吳騏卉、袁子筑、林亭莉。

■歌單:
影アナ(開場注意事項):劉曉晴
前座Girl 「檸檬的年紀」
吳婉淩、周家安、宮田留佳、林佳霓。

M00「TTP overture」

M01「RESET」
曾詩羽、劉曉晴、林于馨、張羽翎、✦周佳郁、林家瑩、林易沄、小山美玲、鄭佳郁、高硯晨、袁子筑、林亭莉。

M02「要洗的衣服們/洗濯物たち」
曾詩羽、劉曉晴、✦林于馨、張羽翎、✦周佳郁、林家瑩、林易沄、小山美玲、鄭佳郁、吳騏卉、袁子筑、林亭莉。

M03「可以做你的女友嗎?/彼女になれますか?」
✦曾詩羽、林于馨、張羽翎、周佳郁、林家瑩、林易沄、小山美玲、鄭佳郁、劉曉晴、袁子筑、吳騏卉、林亭莉。

M04 「唔吼唔吼吼/ウッホウッホホ」
曾詩羽、林于馨、張羽翎、✦周佳郁、林家瑩、林易沄、小山美玲、鄭佳郁、袁子筑、吳騏卉、劉曉晴、林亭莉。

MC1 Unit Sakura 全員自我介紹。

M05「制服的抵抗/制服レジスタンス」-Unit 曲- 小山美玲、張羽翎、✦ 劉曉晴。

M06「奇跡也趕不及/奇跡は間に合わない」-Unit 曲- 林于馨、周佳郁、✦林易沄。

M07「逆轉的王子殿下/逆転王子様」-Unit 曲- 吳騏卉、✦袁子筑、林家瑩。

M08「為了明天而接吻/明日のためにキスを」-Unit 曲- 劉曉晴、林于馨、✦鄭佳郁、高硯晨。

M09「心端的沙發/心の端のソファー」 -Unit 曲-✦曾詩羽、林家瑩、林亭莉。

MC2 前座女孩登場自我介紹- 吳婉淩、周家安 & 吳騏卉、劉曉晴。

主題2:加入TTP以來最大的挑戰是甚麼?

M10「毒蜘蛛/毒蜘蛛」
曾詩羽、林于馨、張羽翎、周佳郁、林家瑩、林易沄、✦小山美玲、鄭佳郁、高硯晨、袁子筑、林亭莉。

M11「輸光愛情/オケラ」
劉曉晴、曾詩羽、林于馨、✦張羽翎、周佳郁、林家瑩、林易沄、小山美玲、鄭佳郁、高硯晨、袁子筑、林亭莉。

M12「白色情人節…/ホワイトデーに
は…」
曾詩羽、劉曉晴、✦林于馨、張羽翎、周佳郁、林家瑩、林易沄、小山美玲、鄭佳郁、高硯晨、袁子筑、林亭莉。

MC3 小山美玲、曾詩羽、林于馨、袁子筑、林亭莉、周佳郁。

MC4 張羽翎、林家瑩、林易沄、鄭佳郁、高硯晨、吳騏卉、劉曉晴。

M13「拼圖48/ジグソーパズル48 」全員
✦ 林家瑩

Encore

EN1「星空的錯誤/星空のミステイク」 全員✦ 周佳郁

EN2「夢之鐘/夢の鐘」全員✦ 高硯晨

EN3「搬家了/引っ越しました」全員 ✦ 林亭莉

註:歌曲中有丟彩帶環節,觀眾可帶走。

本日RESET公演歌曲全曲皆為中文版本。

MC5 劇場大合照
速報:10/22-10/25 即將舉辦AKB48 TeamTP RESET第二次公演

謝幕 終了
散場通知:劉曉晴

真係keep一個月一次公演
迪B好似話過猜拳大會唔係太想贏
咁我祝佢贏到開巷
佢咩都唔想贏嘅
咁我祝佢同曉晴贏成條街
一陣贏撚左猜拳 做左收錄曲center
搞到無得做主打歌C咁點
呢啲唔贏都無咩所謂既
都係唔睇live
今晚睇結果同精華算
好撚lag
又要打直睇
留個名
01贏咗
01!
扮血小板
啲種子選手會唔會勁咗啲
迪仔出場quote我個comment ok?
淨係睇佢算
宮田留佳幾正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞