輕小說 討論區

1001 回覆
16 Like 5 Dislike
理想的小白臉生活幾有趣 不過個作者一年先出得一本
sad野 個人真係唔係幾掂
睇完sad成星期 雖然另一程度都叫happy end

例如:
《我將在明日逝去,而妳將死而復生》
以純愛 Happy end算係咁
個人評價都幾TOP
中間加咗啲科幻元素
套野完咗 都唔知佢up咩
小光
呢套好早期睇 d劇情已經唔記得哂
呢套睇完又係down左幾日
乙女游戲世界對路人角色很不友好

擁有超常技能的異世界流浪美食家

聖者無雙~上班族、在異世界的存活之道

現實主義勇者的王國重建記
三坪冇睇過,劍舞太垃圾頂唔順棄左
劍舞都垃圾
畫風幾正喎
唔算好垃圾既,同類輕小說入面算天花板(個人意見)
當然如果你唔鐘意呢類後宮就會想棄
留名,好鍾意睇輕小說
btw無職動畫化真心驚
唔洗驚 無咩可能唔炒
Studio Bind
異世界輕小說最鍾意無職
歡迎
新人留名,想睇下有咩甜/虐心既輕小說

個人推薦
《雨天的艾莉絲》
《就算明天見不到今天的你》
唔知你啱唔啱心水

《朋友的妹妹只纏着我》

無須結夥,不要女友,朋友唯獨真正有價值的一人。我‧大星明照割捨了「沒效率」的青春,然而有個人卻老是窩在我房間。那傢伙並非我妹,更不是朋友,而是極其煩人的學妹──朋友的妹妹‧小日向彩羽。

「學長,來約會吧──!……你以為我會這麼說嗎?」

彷彿血管裡流著能量補給飲料的這傢伙老愛纏著我,不時霸佔我的床,還用看得到吃不到的方法色誘我。可是不曉得為什麼,每個人都對我露出一臉羨慕的表情。原來彩羽這傢伙,在外似乎因活潑清純的優等生形象而大受歡迎。

喂喂喂……既然如此,妳幹嘛只纏著我啊?
依套正野
同本 《請把我當成妹妹,給我超越女友的愛》 一樣咁正

我──真島圭太,居然得到了夢寐以求的電玩公司提供的高中生工讀機會!天降的奇蹟讓我樂不可支,工作內容則是……為了打造出最完美的妹妹角色,要我成為「出租哥哥」!?

而且,和我簽約的妹妹是學年第一的美少女……平常總愛找我麻煩的片瀨初葉!?她肯定會欺負我!當我這麼以為的時候──「只、只要成為妹妹,你就會疼愛我了吧……?」

跟她抱抱、陪睡,甚至一起洗澡也沒問題!?妹妹模式的初葉對我百依百順,喜歡黏著我撒嬌,和我的距離也超級接近!?「圭太哥哥……我最喜歡你了。」既然是兄妹,會說這種話也很正常……的吧?祕密的兄妹契約,火熱的戀愛喜劇

PS: 不是妹控
PS2: 非實妹 應該不會收到刀片
難得有人開輕小說討論區
支持下
成日都睇小說
有無巴打睇過村上凜啲小說
女作家 但主要都係用男嘅角度寫多
寫啲故幾甜
全部都係青春

4重加密為劇透自己考慮睇唔睇

成名作: 想變成宅女,就讓我當現充!

講女主幫男主變現充溝另一條女
男主就幫女主變宅女溝另一條仔
頭十卷高中學篇
之後大學篇

我與她的漫畫萌戰記

男主漫畫助手
被派去協助職業漫畫家(女主)做助手

從同居開始的御宅族女友交往方法

高中生男女同居
依套好中意個畫風
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞