輕小說 討論區

1001 回覆
16 Like 5 Dislike
講到描寫人同人之間嘅相處互動、距離感,我只服果青同豬頭
入間人間
其中有本蜥蜴王
試下睇下
桂香姐,銀子,八一同師父嘅關係好正喎
桂香姐同師父睇住前有銀子,八一屈機,後有愛,天衣極高天份,果種不甘
銀子作為女生其實唔夠男性棋士捉,但為左追逐八一
之後重點應該講返小愛到,成堆人都有進步,得小愛原地踏步
龍王小說真係好睇喎, 有好多好熱血位, 亦有好多現實位
白鳥士郎我覺得佢寫d內容係好嘅……
但唔知點解永遠要加好多有病嘅女人入去咁囉
龍王又係,農林又係
正正經經咁寫唔得架咩
老實講,我係比個堆有病嘅女人勸退哂我睇白鳥士郎d野
就快1001
有冇人幫手 諗下有咩 Q&A 同有咩要注意

Q&A
邊到買書
點解BW有啲書冇
博客來 用咩速遞公司寄

各網上平台點買先最平

注意
博客來 唔比你用集運
齋題材比較悶掛
推薦書單
我嘅意思係唔需要去到咁嘩眾取寵嘅程度囉
佢寫嘅野其實撇除開d有病嘅女人都幾好睇
所以我先唔明點解佢寫親咩都好似硬係要加d有病嘅女人入去
咩特殊性癖黎
有冇咩改或新加
有啲諗唔到

搞笑:
為美好的世界獻上祝福! ★★★★★

校園:
果然我的青春戀愛喜劇搞錯了 ★★★★★
青春豬頭少年系列 ★★★★★
弱角友崎同學 ★★★★★

純愛:
刮掉鬍子的我與撿到的女高中生 ★★★★★
關於我在無意間被隔壁的天使變成廢柴這件事 ★★★★★
與佐伯同學同住一個屋簷下 I’ll have Sherbet! ★★★★
身為魔王的我娶了奴隸精靈為妻,該如何表白我的愛? ★★★★

刀片:
我的妹妹哪有這麼可愛! ★★★★★

古味:
三角的距離無限趨近零 ★★★★
朋友的妹妹只纏著我 ★★★★
請把我當成妹妹,給我超越女友的愛。 ★★★★

異世界:
在地下城尋求邂逅是否搞錯了什麼 ★★★★★

社畜:
29與JK ★★★★★

輕鬆:
怕痛的我 把防禦力點滿就對了 ★★★★★

後宮:
喜歡本大爺的竟然就妳一個 ★★★
只要長得可愛,即使是變態你也喜歡嗎 ★★★
純愛點可以無狼辛
刀片笑左
不如整個 google excel list
我冇睇友少小說 加唔到上去
要求純愛加半月
覺得成套半月最正同最有印像係醫生同佢老婆個故事,主角係點已經唔多記得
我已經對劇情咩印象都冇哂剩係記得帶摔角面具著草
同埋掟橘子
我妹有if線
天使大人
小書痴
No Game No Life
實教
物語系列

呢4本入左這本輕小說真歷害殿堂 應該提下
果然我的青春戀愛喜劇搞錯了(三連冠)
刀劍神域(銷量極高)
魔法禁書目錄(銷量極高)
龍王的工作 (二連冠,連續幾年都係前三)
用Notion?

好似唔錯
有圖好J好多 又可以全頁search
等睇星數引發世界大戰
lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞