輕小說 討論區

1001 回覆
16 Like 5 Dislike
蜘蛛子,史萊姆
konosuba
開多啲書坑就可以 等到
多到睇唔切
想問個低能問題

其實我扮工 睇書好難轉page 就算用防偷窺貼都無可能長時間掃mon
又或者係屋企坐緊d 可以訓既 唔想揸住部tab/電話
其賓有冇咩smart watch volume up/down 可以 control 到電話 閱讀個捲 前後頁
用滑鼠OK?
即係擺多隻滑鼠係公司台 但係藍芽控落部電話轉頁??
你需要的就是扮工神器
一隻有藍牙加2.4的滑鼠
藍牙連手機 2.4連電腦
點中間的按鈕切換不同裝置
https://www.logitech.com/zh-tw/product/m590-silent-wireless-mouse?crid=7

平日點用手轉頁 用返滑鼠 向左/右掃
多謝大佬
咁扮工又可以扮得好d

其實我有猶豫一段時間 又搵過買smart watch個d 就係為左 賭佢 有d app可以 錶上面控制睇書既app 上下頁
點知發覺冇呢d類似既功能
介紹咗比同事 佢玩game玩得好開心
後面睇見佢喐住滑鼠 都分唔清係扮工

BW 連個app 都好廢

發現自己大多有看
想問下有冇d一個正宮行到尾嘅小說介紹後宮類睇到厭又多胃痛野

暫時呢類小說幾啱口味嘅有
天使大人
佐伯同學
線上遊戲老婆
繼母拖油瓶
TIGER×DRAGON!
睇左了
正宮行到尾 係味夠甜就可以無視
同好多都出左1兩本 都唔知係味正宮到尾
《刮掉鬍子的我與撿到的女高中生》
種類: JK, 甜, 大叔男主, 暫時3個人

《請把我當成妹妹,給我超越女友的愛》
種類:甜,妹, 暫時3個人
Ps: 只要是妹妹比女友還可以做更多的事

《因為不是真正的夥伴而被逐出勇者隊伍,流落到邊境展開慢活人生》
種類:甜, 異世界, 第一話直接交往

《從零開始的魔法書》
種類: 甜,正宮end, 魔法世界,獸人

《三角的距離無限為零》
種類: 糖尿的甜,校園,青春,多重人格

《朋友的妹妹只纏着我》
種類:甜,朋友的妹妹, 暫時兩人

《身為魔王的我娶了奴隸精靈為妻,該如何表白我的愛》
種類: 甜,異世界,魔王

《青春豬頭少年系列》
種類: 甜,校園,青春, 大正宮

申利:純愛打手
仲有其他 你要個別問評價
我硬係驚三角距離之後會胃痛,唔敢開住
七海
「中古貨也想談戀愛!」睇過漫畫覺得唔差,你推唔推薦
btw岩岩一查原來係寫「歡迎光臨美少女遊戲世界」個作者
故事甜 睇都睇得開心
但你一問 我連一個劇情都回想唔到
享受過程類的小說

但最近尖端 本5已經係2018/01/11出
應該台版斷咗尾唔再出 日版出到13
好撚正,一路睇一路傻笑
如果Android嘅 靜讀天下 同 輕鬆讀小說 都有自動捲頁
魔王學院的不適任者
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞