‎[罪大滔天] Sony Xperia 集中討論區(57) - 9月17日發佈 Xperia 5 II

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
side sense唔好實體拜託
我要用來開通知欄
其實我係想佢可以俾用家自定啫
各人有自己 preference
我部笠左原廠 case 嘅 x5 基本上係用唔到 side sense
講咗第N次開內緣
屋企人當年用arc s
2013 年出既XPERIA Z, 當年OMNIBALANCE 加上紫色同玻璃背, 令好多人眼前一亮
但然後沒有然後
我上個月換機都諗過S20+,去衛訊玩完,最尾揀咗X1ii

主要覺得三星個UI太多無謂嘢,同埋影相有太多味精

可能因為我上一部係Pixel 1,之前又用Galaxy Nexus 同Nexus 5,慣咗原生,所以覺得Sony 個UI 無乜問題
Stock Android
不過都係想佢搞搞個launcher
Sell打機唔係應該俾人set做fn key咩?
雖然我完全睇唔透有大芒嘅1II唔用點解要拎部細芒5II打機
好似以前果d竹製既書咁
主體係一條圓柱咁 再拉出黎
其實佢冇強調係gaming phone...
點解唔用tab呢?
tab點放褲袋?
要大芒點解唔用tab?

利申:想要大芒,所以每日都帶部電腦出街
用tab點放褲袋? 就係想有限空間最大MON

鬼唔知TAB好大MON, TAB可以講電話?

以前試過帶IPAD 2 出街, 帶多幾日就唔想再帶, 重
即係重量>芒大細
如果芒嘅大細真係咁重要,你應該會帶部tab出去
我追求輕便, 要係可以放褲袋情況下拎出街用

呢個都係Z FOLD2設計重點, 有細機身+大MON

我要細機大MON, 暫時得佢做到

不過都發現到缺點, 加上貴, 所以冇打算入手
搭巴士見過 但係部機係外摺 應該唔係Samsung
坐車都可以啦~

部機冇想像中咁大

未用過唔知架啦, 雖然我都未試

呢D係XPERIA出唔到既野, 大極都係得6.5"
垃圾屎為MATE X
同埋柒唔柒睇個人架姐
XPERIA 1 3個月冇更新啦~
幾時有呀SONY MOBILE HK

我諗今個星期都係冇架啦~
Microsoft surface duo夠晒大
摺埋應該放得落袋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞