‎[罪大滔天] Sony Xperia 集中討論區(57) - 9月17日發佈 Xperia 5 II

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
live chat 香港嗰邊都遊花園

不過Apple啲設計係有一種啲支廠想抄都抄唔到嘅格調
可能因為Apple一個設計真係諗好耐又用好耐
視覺上/手感上啲detail位係做得足啲
應該都會嘅
其實我都想搵個牌子搵部機舒舒服用兩年
之後再考慮下做長期fans
note20 ultra ?

用緊X1都心思思想轉,但唔知轉咩好X5II note20ultra 定等iphone12
自問對三星有偏見所以完全唔會想用
LG就普通不過外型唔啱口味
ROG PHONE一睇到電競兩隻字我個腦就自動彈左呃錢出黎所以又冇諗住轉
htc就自己摺埋左,最後就剩返Google同sony可以選下好在今次5II睇落唔錯,如果個價係6字既應該會入,再唔係睇埋新pixel先決定
Sony出唔出到Fold Mon? 根本冇技術

我呢D追求大MON既小眾人士, 玩過Note20Ultra都係覺得勉強夠大, 冇震撼果種感覺

怪就怪以前比XPERIA Z ULTRA養大左個胃口, 果陣冇機有6.44", 拎出黎睇片, 一個字正

如果Sony肯出番部6.8" 16:9比我呢d小眾客戶, 旗艦規格, 我12k都肯比

我知道16:9唔會再出現, 所以唯有轉去其他brand, fold就正解決到, 雖然fold個mon睇16:9片都會有黑邊, 但是起碼我可以睇到個完整冇crop既16:9, 唔係格硬搵大既16:9, 格硬搵大既16:9會冇左字幕, 睇台灣片比較重要, 我聽普通話要集中精神先聽得好, 字幕就解決到問題, 同埋睇試車片, 拉大crop左會怪, 可視範圍又細左

我個人鍾意大, 喜歡巨乳
香港有live chat?
我以為你用開Sony
要Fold Mon而犧牲可觀嘅外型設計
咁我寧願唔要住
應用層面上都仲未有一間做到一定要買嘅感覺
16:9片種問題我唔太介意
喜歡Sony外型又接受到佢個21:9, XPERIA 5 II係最好選擇

最少欠缺既功能已經補足.
Samsung啲icon真係唔掂
差個night mode
我覺得Z FOLD2個外型設計幾好, 年紀大了(34歲), 開始對外型要求唔同左, Z FOLD2個金屬惑好好, 另外拎出街個吸睛度一流, 雖然呢點冇咩用

我真係要搵時間去專門店睇下實機, 隔離POST巴打個個玩完就忍唔到手訂左

我係因為電話想用2年省點錢先唔訂.

我以前讀書係日系摺機愛好者, 自己都用過2部日系神機, 真正日本機

不過已經回不到過去, 現在既日本機已經風光不再.
我睇YOUTUBE多, 十分重視
你用過FOLD未先, 唔係Z FLIP喎, Z FLIP就垃圾黎
哥哥
可以轉主題, 問題解決

XPERIA冇主題可以轉
唉都唔知點解要取消
好掛住XZ1
夜晚影相佢都會自己合成啦, night mode重要嗎?
跟住而家OnePlus同LG又抄返One UI轉頭
不過香港都唔出
LG Wing我都好欣賞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞