‎[罪大滔天] Sony Xperia 集中討論區(57) - 9月17日發佈 Xperia 5 II

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
5II例外
人哋個朵叫CinemaWide 4K HDR OLED
今次好左D囉, 不過sony其實都擠牙膏式出
咪又係口術
但四Set字都係真料
你又吹佢唔漲
利申好鍾意
成個朵上年XPERIA 1已經係

4K HDR XZP時代既

OLED XZ3 時代

即係2020年根本就係擠牙膏, tune一tune個mon就出
1ii果班真係慘sosad
其實係部機用唔到120Hz定還是只係software未update

如果係部機本身都用唔到120Hz既話就真係換5II算
利申頭一日Xepria1 出就用到宜家
你等下sony會唔會解封120hz比x1 ii

本身就應該用到FHD+ 120Hz既, 你知X1賣點係4K, SONY唔會因為要120HZ而放棄4K, 自尊心問題, 行到都唔會做
所以我一早就話唔值得由XPERIA 1 升上XPERIA 1 II

用得SONY機就最少預佢用2年, 升級才有D價值

因為佢年年擠牙膏
xz3 oled同1、1ii oled應該唔同嘅
所以早啲轉會,唔使煩唔使忟
XZ3 係LG POLED
X1/X1 II 係SAMSUNG AMOLED
LTNS

N20U用成點
但Sony始終有好多其他廠畀唔到嘅特點同感覺
外型, 設計, 近原生ANDRIOD, 影相拍片APP專業, 4K 呢D係SONY可取

現在XPERIA都係FANS向, 因為缺點真係比較多
我好支持Sony黐原生
除咗個Launcher
個Launcher其實冇咩野, 係單調左D姐
以前可以校Grid校Icon同可以自由加頁
方便好撚多
唔升級既感覺
校Grid校Icon係咩, 唔係好記得了, XZP有冇
校Grid係咪指4X4, 5X5, 6X6?

校Icon係點?
我好認真
淨係個設計、塊Mon同裡面嘅Sony技術已經值得我留係Sony
只不過作為手機佢要做返好手機嘅基本功能

Icon就係畀你揀要白底定唔要,同埋形狀
宜家固定咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞