‎[罪大滔天] Sony Xperia 集中討論區(57) - 9月17日發佈 Xperia 5 II

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
同你差唔多諗法
下年lg仲有捲軸mon
其實都重要
有啲時候係想佢強制Night Mode
睇地圖都方便好多啦

睇YOUTUBE又用TAB版面

電話黎講7.6" MON已經好大

當然我想佢比8"
我係由x1跳s20+,心思思想入返部x5 ii不過睇下佢個240hz咩料先
佢個240hz插黑打機先可以用
想問下X1跳S20+感覺如何
有冇4k真係唔大分別,平時睇youtube打機多,最常用係1080p+120hzmon老實講唔差過Sony,最緊要好少software問題.個ui又人性化好多
原來有話10月出5 ii
mon點會差過Sony, XPERIA 1個mon都係SAMSUNG提供
正確
120hz真係用過翻唔到轉頭
所以我諗緊點解咁耐以嚟sony都冇信心量產OLED搞到要捆綁式買埋個長焦
panel佢提供啫
Sony有做加工同Config
所以出來效果都可以好唔同
真心覺得有Creator Mode嘅Sony仲正過Bravia
Sony自產OLED成本高昂, 佢專業級Monitor就係用自產OLED, 質素高

XPERIA 呢D民用野唔會用到佢自產既OLED啦, 太貴啦
等MICRO LED
我係俾佢個one sony理念吸引咗,我諗一眾fans唔介意你貴少少用返自家野,起碼有誠意先
軟體調色only

如果計色準GALAXY S20/NOTE20都好準, DELTA E<1
有陣時唔好睇少軟體
Sony啲Algo唔會差

大家有冇試粒splint screen button 長存不滅?
想問可以點搞??
reboot / safe mode都係咁?

第一次見
Sony個mon係好靚
呢個都係我幾鍾意部機嘅原因
係唔差, 不過其他牌子都追上左好多, 以前冇廠要求色準
傳聞Bravia部門同alpha部門都唔多情願放得多黑科技入Xperia mobile
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞