[春夏]衣著討論區(12)

998 回覆
3 Like 7 Dislike
試過佢話個地址唔得
咁無了,我19年之後就無買了
我仲有件u記嘅extra fine cotton broadcloth恤衫著咗7年,都仲新淨過著咗一兩年果啲,u記嘅用料真係愈來愈差
U記中高領買多幾件襯衫都唔怕,依家先59
高領 t shirt 定冷衫料嗰隻
T shirt果隻啦,冷料果隻我覺得有d吉頸,第三set果套就係u系列果件,襯左都未有機會著
我有第2set件牛仔褸,但係係最淺色嗰隻
想要中間藍色嗰隻
淺色牛褸我覺得感覺上比較young活力啲,冬天就算我著都多數用黎做中間layer,所以u系列果件我就揀左深藍果件,因為果隻比較oversize 難放係入面做layer ,不過都係我個人觀感,冬天外套款我都係鍾意偏深
高領同樽領真係唔敢買羊毛,暖係暖,一出汗就好痕
呢件牛仔有三隻藍
中間嗰隻最想要但上年今年都撞唔岩時機買
相信佢下年都會出
我買嗰隻只係貼頸少少
唔算樽領
我Uniqlo U 樽領同高領Tee都買左,羊毛係香港真係唔掂
第三張圖個袋算係相機袋?
果款係croot 既打獵子彈袋黎,不過貪佢細細個出街方便就買咗
我都有同你相同諗法想買依個款不過我出街啲野好似多少少背囊又太大,好鑑介
我都係出街野多,所以最後結果係冬天著褸,例如barbour beaufort呢啲多袋褸時覺會用下嚟襯衫,平時都係用tote bag多
我地情況好似不過我用背囊多
不過20-21冬天,街都唔出得咁濟,所以放棄左買袋,想買馬皮短夾
第一件牛褸係freewheelers?
我都覺得u記高領粗織既冷衫會吉頸,super fine merino wool果隻就無
係呀糕點巴呢件type 1隻藍真係好正
絕對係!一見難忘,我寧可佢唔好咁快色落,太鍾意呢隻藍
想問下架妹果啲開胸衫邊度有得賣
搵黎搵去得淘寶
Merino 個隻我淨係著背心打底
冷衫?
去zozotown / 樂天望下
係冷衫
想搵中間露波出黎果種
打開胸 冷衫 毛衣之類
淨係出到扣鈕款
heat tech+u記樽領冷衫+厚jacket一件,就搞掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞