[春夏]衣著討論區(12)

998 回覆
3 Like 7 Dislike
上幾年又興返
跌地求無領恤衫
但係想知係咩牌子 睇睇下覺得唔似CARHARTT
要平就Uniqlo
+J 系列下星期出
點解要咁執著個牌子?依款Workers Jacket ,Uniqlo 都有出,係咪咁需要知
應該係話 我想買返EXACTLY 同一款
u 記我有睇邊件 果款柒柒地
早兩日行過u記 望到佢條9分褲 dry ex 好薄好舒服 想買黎著
https://www.uniqlo.com.hk/zh_HK/product-detail.html?productCode=u0000000012410

但係我返工著波鞋就得
有冇人可以答我 9分褲 著波鞋係咪好柒
波鞋露個d襪好唔襯呢d褲款
褲 鞋同色基本上唔柒,放心
襪可以揀隱形襪/同褲contrast 色嘅長襪
而家係咪唔興oversize hiphop style 同埋好少見上兩年成日出現既high street look
香港,你等人完全接受到全身oversize 先會興。
你想著就著,都係自己風格
呢幾季都係工裝 oversize
不過無乜人著姐 都係後生玩多
加埋肺炎 應該更加無乜人會玩衣著
大家都u記look算
我依家著緊
我就黎乜鳩都oversize
我新買個啲都已經唔係Slim cut
以前啲slim fit 架著舊都掉左唔少
其實我覺得Uniqlo 依年出多左Earth tone 而令更多人玩工裝,門檻低左好多。
我最多直腳褲
依家唔太想slim cut
Skinny更加咪搞
其實全身oversize我睇過多排就興返可以睇定90年代相諗下點襯
我都係Regular fit 多。小腿比較肌肉,腳毛又有啲多,著Slim fit 成日zip 啲腳毛入褲管啲細洞
但襯衫的確係Slim fit 比較易玩,我依兩星期大部份時間都係長身Oversize Shirt 加Slim / Regular Cut 褲。
其實膊頭窄更加要玩oversize
買衫最好睇膊頭位 長過膊頭啲啲就好啲
我見好多人瘦仔膊窄著Oversize tee佢地企架姿勢好似著到小朋友偷老豆衫著咁鬼鬼鼠鼠。有時真係唔知岩定唔岩佢地
講開又講
其實姿勢緊要過衫
你個人縮埋一舊,斜,彎晒咁
著咩都冇用
貼下圖

係呀,瘦還瘦最好都廷直個人,不過有時我等車都係會駝背,發現自己又駝先企返好。
真係習慣黎,好想改返好
依排除左NB 仲買左咩?
要喺鏡度望多啲自己姿勢
你會發覺到好多壞動作自己唔知,之後盡量習慣返
我有排留意自己
不過基本上喺街我會企直個人
返屋企坐先坐得衰啲
無架,有時個人一分神就會咁,我係公司都想日彎背睇電腦
唔好托手
同埋隻腳可以擘大啲
咁個會直啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞