[春夏]衣著討論區(12)

998 回覆
3 Like 7 Dislike
可惜我嗰次係同性
我覺得黑人著真係型
咁Sad
不過有人認可就係開心
呢D OVERSIZE係要高高少少大隻肩橫
我覺得cap 帽係靈魂
仲有貝雷帽同埋bucket hat都得
佢地上身恤衫cross 下身運動褲加頂漁夫帽,係唔覺得有違和感
其實+J有咩咁值得搶
其實到最後都係睇喜好,不過要講一講Jil Sander 設計算係比較注重係布料優先過剪裁。佢自己提到同Uniqlo 合作,可以用較平架布料黎玩下簡約架剪裁
我就買左恤衫,冷衫同褲支持下
但我係覺得外套同羽絨最值得買
睇相恤衫好似好長身
係呀,Cover 到屁股,所以睇喜好啦,唔洗見人搶你又搶。
我自己有著開Long Shirt 無咩所謂
咁就算了
唔夠高著長恤衫
佢Regular fit 個款就唔係long shirt
我剩係有興趣patchwork個件
咁無計,Regular 個件同Uniqli 自家款返工shirt 差別不大,所以我都無買
覺得u系列嘅質地仲靚
U系列Shirt 無+J shirt個種光澤感,所以睇個人喜好。
Yohji Yamamoto long shirt 都係U系列個種沉實啞光,我都覺得好有質感
yohji好似幾正咁
巴打有咩items推介
我都買左幾件恤衫襯 Yohji long shirt
Stripped 同黑白 都靚
其實想買白色件羽絨
不過香港著唔到無買到
識貨
我係想買深藍個件寛鬆羽絨外套,但香港真係著唔到
你想買有帽個件?
之前見巴打你都成日講yohji
我自己就手好鍾意yohji style
加埋Jill sander 個種極簡黑白就好睇
係呀,有帽個件Double Blue 好型,可以襯到我啲Long Shirt。另外個件MA1都幾型,但上年買左件Y3 MA1,所以無買外套。

我都係依幾年先鐘意左Yohji,但都係睇岩款,價錢又handle 到先買(主要投資落Black Scandal 到),要build up 好真係要睇荷包君生唔生性。
https://www.instagram.com/p/CHiGxdpnwgT/?igshid=sndr1we6tf4r
香港唔夠凍咁著唔係都出左手買SYTE 依件Coat
Any winter outfit
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞