(罷睇麥路人)d老細唔狠狠蝕一鋪,下次咪繼續用藍人

187 回覆
27 Like 78 Dislike
咁人地套戲都係2018年開 ,唔通剪左嬅嬸d戲咩,唔好咁雙重標準啦,本身難得有套本土戲講香港弱勢社群,有心嘅自然會睇,無心嘅罷唔罷都唔會睇,反正本身題材都唔會收得
ON 鳩仔,咩呀,攞唔到出黎呀???
得把死人閪口咪就係你呢D 囉

你呢類濕鳩黃,轉去做藍絲啦垃圾,恥與為伍
BLOCKED
佢不嬲奶共唔係呢一兩年啦

係咪TVB19年前既野就要睇吖?
咁導演係咪應該叫戲院收少啲
而唔係叫觀眾畀多啲錢啊?
都係個句幻愛係呢個情勢下係好撚唔彩,如果計入場人次乘返正價1800左右

個勢最盛個時第三波,開返又撞屍殺同天能
除非marvel咁大支野先同到院線拆,唔係真係唔洗諗

當年mad Max都拆唔掂,無係UA上
唔好回呀
做黃絲拍本土電影真係慘,
本來套戲開嚟都係蝕撚硬,
依家衰少少嘢就要比人一鑊撬起罷睇,
呢套衰左分分鐘唔會再有下套開,
香港人腌尖刻薄到咁,
比我就邊度搵到食去邊算
等於我成日笑鳩08高登我是中國人同屌陳巧文一樣,我一講親都有人話時代唔同民心未改,咁我都唔明見過64中共屠殺03年傳sars落嚟害死咁多香港人,點解仲可以講得出我係中國人,算啦,唔通要鬥反共邊個耐d咩,一套戲啫,意識型態都係本土,睇唔睇咪又得人囉!
至怕到時文匯大公藍絲笑你地愛國人瑞電影大收旺場,黃絲暴徒黃色經濟圈是個笑話
樓主冇錯
係今次狠狠蝕一舖
以後唔駛再投資啲講香港弱勢社群電影
全部拍葉問
問題唔係你去邊搵食,而係你為左利益賣港啫
其實你講得好岩,
想睇就自然會睇,唔想睇你講撚到天花龍鳳都一樣唔會睇

我好憎華嬸條奶共西,但因為郭富城早幾個月抗疫SHOW 出錢出力,我支持佢今日就睇左優先場,我唔會因為一個人而放棄另一個值得我去支持既人。

鍾意睇就睇,唔鍾意就咪撚睇,係咁多。
今時今日唔係仲理左報講咩呀,佢都係俾返藍絲打飛機講咩藍絲都會信,今日先有藍絲開記者會話成日提一二百萬人上街,無人講80萬人撐警集會
咁咪繼續等人瑞呢d一邊賺你錢一邊奶共囉
咁你覺得麥路人收得好過幻愛唔會打擊到呢邊士氣咪囉
幻愛如果唔係口碑好
令到啲人肯n刷
票房都唔會過到千

你睇金都台前幕後近乎全黃都係收500萬
叔叔就500萬都冇

仲有墮落花、獅子山下、失蹤,甚至死因無可疑都係本土戲
但一樣蝕到入肉
我地嘅士氣要睇兩部戲嘅票房就死得啦!
次次咁講就死得啦
導演那有能力同戲院講數
你唔好叫誠哥起樓唔好賣咁貴
我直頭覺得城城明知俾隻大陸雞呃都要出嚟撐好撚on9,英明道行一朝喪!
咁拍呢套麥路人係為左咩利益賣港?
有士氣嘅我地諗吓中秋去邊度慶祝啦!
事實係冇100%黃色電影
幻愛都從來冇宣傳自己係黃戲
敢發聲嘅導演又唔多
歐文傑又走埋佬
剩返果啲戲都未有得開
獨立電影又係得紀錄片多
根本入唔到大眾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞