(罷睇麥路人)d老細唔狠狠蝕一鋪,下次咪繼續用藍人

187 回覆
27 Like 78 Dislike
會唔再拍戲
黃店用中國貨呢啲答左十萬幾次啦屌

你盲定點呀

上面咪講撚有呼籲唔撚去cc囉

你要覺得有中資都係藍咪抵制埋佢囉

你覺得黃店用中國貨咪又抵制囉

要做yellow Nazi既話
講撚左戲院收得,後果係點啦

又黎講黃店用中國貨
如果麥路人收得咪話香港本土故事有市場囉

更何況嬅嬸戲份其實唔係真係好重

同埋套戲唔止得林建岳一個老細
唉,你都係唔明
如果呢套戲係詆毀香港價值,跟住宣傳中共嗰套主旋律
咁當然唔抵支持啦
但呢齣本身真係講緊香港社會問題
都有寄望社區自強嘅訊息
咁我諗你擺一兩個藍演員,都掩蓋唔到佢個本土價值架

同埋罷睇講成效
當你真係呼籲到唔少人因「嬅嬸係藍」而罷睇麥路人
你估寰亞會知咩
佢可能會覺得係黃慶勳導技唔掂,城城唔靚仔趕客,露宿者題材冇人睇
要點樣先可以令到寰亞會唔重用嬅嬸
呢啲情況真係要睇到咁死咩
咁你家陣咪證明咗自己先係yellow nazi囉
笑撚左,大家嗌因為人瑞罷睇,你又資方會知咩

叫你做資方真係含得撚
繼續扮盲囉
你叫得起咩
根本呢次就唔同葉問4同花木蘭
麥路人點講都好
係。講。緊。本。土。故。事。嘅。電。影。嚟。

家陣七成手足搞套本土片,你又唔撚理
係要針住佢有嬅嬸
你睇吓你第一個post有幾多負皮先啦
原來叫唔起成班唔做,係我問題

我呼籲人反國安法,無人反係我問題

上面講撚左麥路人後果又扮盲

負皮多又點呀?駁我囉,唔係好似你咁講埋啲垃圾
駁咗啦
你唔撚應架嘛
一套戲有個藍演員就話罷罷罷
你係咪可以罷哂咁多嘢
跟住幻愛有鮑姐又俾你spin咩主角配角
咁麥路人嬅嬸同劉雅瑟戲份咪都係五五開
咁又點計

為咗一個演員,漠視七成手足嘅辛勞
下巴輕輕就針住個演員話罷睇
如果你話呢個係嬅嬸演唱會
咁我冇嘢講,由細聽到大都屌佢老母唔撚幫襯
電影係集體創作,牽一髮而動全身
如果俾你咁為啲小事剷到套戲上天花板
咁嗰七成手足第時冇本土戲開
係咪你搵錢撐佢哋?
定係真係要佢哋個個為求搵食,北上拍大陸爛片咁先心息
搵舊料就以為自己好撚醒?你不如由佢出世開始搵料比我丫
又唔見你2015年開始不斷親自開POST屌七佢???
而家屌柒嬅嬸根本就係上年護旗同愛國聲明單野,你扮乜柒啫

屌你老母黃絲有你呢種ON 鳩仔喺度,難怪我地最後都係得個吉。
無毒有偶卍
你多負皮唔係因為啲人唔撐你嘅政治立場
連登多數都自己人,點會唔撐
而係你用錯方法,搵錯對象
有啲嘢根本唔駛睇到咁死
有啲嘢做得太過,一來就會做成抗爭疲勞
二來就係會損害埋自己人而不自知
啱啱睇咗。雖然有D地方唔太喜歡,但總體而言值得一睇。
係呀,罷睇佢演唱會到時佢演唱會無得開工又點呀

你咪由佢收得等藍絲笑黃色經濟圈得把口囉,擺人瑞出黎無影響囉

到時咪班人為左搵歸埋藍邊

你唔信香港人做到去蕪存菁,咪繼續養藍偽人囉
原來呢兩年先屌偽人奶共
係呀大把5毛帶風向post過千正皮得,又岩撚晒呀?
我自己就唔會理你
總之有本土題材我就會睇
你2015年至2018年自己開過POST 屌過華嬸奶共既,你咪攞出黎囉,攞唔到你嘈乜柒野啫?
係,2015-2018無反過中唔撚反得共
講真話罷睇果d人就算無嬅嬸都唔會入場睇啦!
點證明,今年睇晒高先三寶算唔算會入場睇港產
但係唔睇又真係唔再有人掟$落港產片
幻愛已經係一個好好既信號啦

一間有人瑞收得好過幻愛,情何以堪
呢套唔係藍絲戲 ,遲d藍明果套時代先要抵制
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞