大家唔好覺得父母俾首期/幫手供樓係一件好事

292 回覆
401 Like 103 Dislike
Agree 都唔明有咩好呻 關層樓咩事
搵唔多供唔到樓又租唔到 咁都生仔 焗住同屋企人 怪得邊個
我想講 加名都無用 如果女方$1 都無出過錢供
男方供晒既話 拎番d prove 就ok
成件事最慘係d小朋友 .....
追完po 睇到1999
如果樓主係個老公既話 就算你有冇錢都好 都唔應該由得自己個老婆仔女咁慘 比奶奶恰都一碌木咁 仲要因爲婆媳問題而離婚 你娶得人 生得仔就係有責任
唔明點解一定要為咗呢層樓而屈就自己個老婆
我發現好多人唔會咁諗 都唔知結婚嘅意義係乜咁 為結而結
大班女咪咁鈎金龜
咁你贍養費俾多啲唔得咩
層樓係屋企人買你管唔到
咁自己份糧你管到喇掛
上黎貓哭老鼠做咩
樓主都幾港女,係度怨天怨地
未準備好咁快結婚生仔女
又怨仔女又怨買樓
無諗過係自己問題
你明知自己冇錢又結婚又生仔
結左生埋又唔撚負責任
喺度寧願所以事情都冇發生過?
DLGH真係生舊叉燒好過生樓主出黎
女方係家庭主婦
呢個先係問題
係你選擇做寄生蟲先
冇生產力就係咁㗎啦
所以幾時都話女人一定要經濟獨立
根本就唔關邊個俾首期事
樓主好似將自己既婚姻綁死咗係層樓度長老就話冇得揀 但個老婆係你自己揀既 娶翻黎仲要生埋仔 長老唔中意最多咪搬走 住劏房都好過依家咁 好似犧牲自己老婆仔女黎換取自己可以繼續痴住屋企住比少少骨氣啦 層樓大過天咩
鬧得好 自己唔用腦諗野 係度怪人地
啲老爺奶奶永遠最仆街
樓主係男方喎 睇清楚
吊你老母!你冇老母湊大你架?!你係咪第三世界國家既人種黎?
依個世代仲可以講得出話家庭主婦就係寄生蟲既人應該都冇乜讀過書!
唔該你去做一個星期家庭主婦先好出黎批評人!

仲有!生小朋友絕對唔係單方面既事黎!離婚後亦絕對唔應該將個責任落晒去女方身上!
你咪出錢買過層囉
㷶地結婚比埋樓你住仲想點
大把人恨都恨唔到
冇錢還冇錢
冇理由連保護妻兒都做唔到吧
如果窮到有公屋
係咪又可以生?

利申 咩樓都無 咩都無我份
唔睇comment以為樓主係女事主+層樓有名
頂你揭尾故咩

我估層樓 = 得父or母名/樓豬+父or母名
離得婚似係家長壓力/老婆頂唔順屋企人
未必係夫妻問題

如果係咁好多野應該一早foresee到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞