[想找右閘 我是真心的 我有cso龍砲+歐聯] 拜仁球迷討論區 陸拾

1001 回覆
7 Like 9 Dislike
卻奧斯被問到了梅拿回到國家隊的問題,卻奧斯表示:「這是很正常的反應。但是教練也說的很清楚了。路維放棄這三名冠軍成員,不是因為他們是不好的球員,而是因為路維想走新的道路,啟用有活力、值得信任的年輕球員。」

「這條新的道路開始得不錯,像基拿比和桑尼很好地填補了空缺,扮演了他們的角色。如果路再倒回去會怎麼樣呢?」

「梅拿踢了一個出色的賽季,但是對教練來說,這不光是當下的狀態,這有關未來幾年的計劃。路維希望給基拿比、桑尼、雲拿以及夏菲斯空間來發展進步。因此我的感覺告訴我路維不會改變他的決定了。」

You have to accept this sporting decision. It wasn't about age, but about sporting quality.
上年打荷蘭之前
佢肯定無望住塊鏡講
幾時到埋你卻老係最需要放棄果個
pish
啟用有活力、值得信任的年輕球員。

你呀?活?邊撚到活呀 睇過
褔士表示:「在苦澀地1-1戰平西班牙之後,路維在賽後不是第一次地再次被問到三冠王梅拿是否可能回歸國家隊的問題,因為梅拿是目前德國擁有的最強進攻球員之一,另一方面,路維也有自己明確的計劃,但他的計劃裡顯然沒有梅拿,因為路維不需要他,他有著一群年輕、天賦​​高的進攻球員,像是桑尼、夏菲斯、雲拿和基拿比,這些都是他信任的球員,我也喜歡他選擇的這條道路。」

同時,褔士還以自己的教訓來警示勒夫:「1998年,我當時的處境和路維差不多,馬圖斯當年歲數已經很大了,並且很久沒有進入國家隊了,但是我還是招入了馬圖斯,之後我們踢了一屆糟糕的世界盃,止步於半準決賽,最後,每個人都在攻擊我,質疑我招入馬圖斯的決定,我們出局當然不是馬圖斯一個人的原因,只是因為球隊的努力不夠。」

褔士表示:「路維如果招回梅拿的話,未來可能會面臨著同樣的情況,試想一下,如果明年路維和梅拿早早在歐國盃被淘汰,那麼還會有人說招入當時已經31歲的梅拿是個聰明的決定嗎?我不這麼認為,這是有很大危險的,特別是對於路維來說,如果他屈服於公眾壓力,之後可能會讓自己陷入很脆弱的境地。 」

算啦
一日有鼻狗一日都冇希望
2021當發多三場夢
褔士真係好撚慘,同係公園講自己以前幾撚威D老屎忽一撚樣
你唔講,其實無人想講返廿年前既野
最怕鼻狗以為個問題係冇招Müller 保定
其實最大問題係冇趕走埋卻老
成個world cup除左入個球 做過什麼黎
個撚樣都係靠碧根
Draxler究竟有咩長處
德國隊又見PSG又見到
第三場助攻過韓仔架
係轉會post見到psg今年會放棄佢
獌個綠木被人踢咗出國家隊
單野Foden好似有份
問題98年隊波平均都大年齡
奇哥比人省一野暈埋tim

鼻屎揀人年青
不過睇唔到有咩戰術可言

我係前面講過
要滿洗都係kroos draxler先
前者贏盡所有
國家隊比賽例行公事咁
守又唔係特別叻
10號位又大把選擇

後者早成名
可惜停濟不前

講到咁好聽要換血
咪退埋紐亞走囉
好耐無出聲啦
如果後生有料既唔揀揀個空有地位既老將當然有問題

但實際上你棄選梅拿 取而當之既係達斯拿
單純按年齡大於競技水平作為選擇既準則又係咪公平呢

同樣中堅位 Tah同Rudiger咩表現大家有眼睇 佢兩個何德何能取代侯姆斯?

呢樣野就見到路維連知人善任都做唔到,依家睇翻佢三個似乎係成為世盃出局既代罪羔羊多啲

由揀人到戰術,都見到路維再冇能力帶領國家隊
Low自從Flick走咗之後每步棋都係錯
其實都知咩事
係睇佢幾時躝
唔選梅拿都無所謂啦
唔覺得鼻屎佬會識得用
踢埋D濕尻343,擺佢打左右中場咪仲衰
分分鐘越踢越無信心
唔知係咪德國教練通病
Klopp兩年前同大腦嘈交之後又係柒下柒下
一條友搞唔掂
我係棄選三子真係唔會理鳩佢
鑊就人哋咩 你搞唔掂又叫人出返黎救火
當人condom咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞