[想找右閘 我是真心的 我有cso龍砲+歐聯] 拜仁球迷討論區 陸拾

1001 回覆
7 Like 9 Dislike
轉自BLnaze的足球札記 佢幾熟國米 啲文幾好睇

拜仁慕尼黑官方告別借將Ivan Perisic,這位克羅地亞翼鋒上季由國際米蘭租借加盟,代表球隊各項賽事上陣35場1756分鐘,貢獻了8球10助攻,成為一位非常值得信賴的輪換翼鋒,也完成了三冠王的偉業。

可惜拜仁慕尼黑未能就轉會費與Perisic達成協議,最終在兩次正式會談後,宣布談判中止。

據了解,拜仁慕尼黑的兩輪報價分別是1200萬歐元及連同獎金1500萬歐元的報價,但國際米蘭方面要求超過2000萬(甚至一說2500萬),最終雙方分歧太大而無法談妥。

國際米蘭態度改變的原因之一,據說是因為干地對Perisic回歸抱持開放態度,而球員在歐戰的寶貴經驗將是干地重視的元素,實情到底是干地的意向抑或是球會標價過高,還是拜仁無法談妥年薪,暫時未有確切資訊。

上個夏天,干地很刻意地嘗試將Perisic安置在左翼衛及雙前鋒位置,彼時由於干地更希望左翼衛能夠完成控球組織的任務而失敗,雙前鋒位置中,Perisic兩場比賽分別嘗試充當支點及無球接應手都未盡如人意,結果只能外租。

但一年過後,隨著隊員的改變,干地對球隊打法的要法亦有所不同,Bastoni的上位、Kolarov的加盟可以協助完成控球任務,Young在賽季後期更大自由度前插助攻,甚至不時收到Half space位置用球的畫面非常多,這對於真正翼鋒Perisic而言,有一試的可能。
而且,賽季後期的3412,Lautaro一度嘗試更多成為半翼半中鋒的角色,但他在外圍用球的心態和意識非常差,這個實驗很快就終止,Eriksen某程度上也因此無法站穩,Perisic的「破產版CRon」打法在理論上也有一試的可能性。

再者,我多次提到,四後防元素將會在干地手下大幅添加,擁有一隻有實力的「真翼鋒」,對球隊的補充也會更有實效。
Eriksen的縱向長傳、Lukaku的背身策應,配合Hakimi、Perisic甚至Barella(Vidal)的後排插上,還是有可塑性的。
當然,假如有人放2000萬在案上?
畢竟國米沒有非賣品嘛............來吧,用錢把我寫的變成廢紙!
無困擾嘅正常瞓晒
都係一個稱謂啫
唔好咁執著啦ching
曾經有一個當Fit嘅佩列鍚擺咗喺我面前

但係我冇好好咁去珍惜
如果可以為沙勇新同佩列錫躝開加一個期限
我希望係 一萬年
侵掠如火

不動如山

暴力打門

顏值擔當

Danke, Ivan
搵完圖有少少開始迷佢
Thanks for everything, Ivanperisic
Coman Gnarby 傷嘅時候靠邊個?
打到60分鐘Coman要換嘅時候靠邊個?
應該會買多隻翼同閘
唔知拜今季仲玩唔玩租借呢條橋
Perisic呢啲甘心打替補嘅球員好正
例子:Pizarro Rafinha Perisic (Altintop)
以前有個柏蘭積
後場萬金油 又係克羅地亞人
幾正 唔知有冇人記得佢
睇死沙利最後又唔知係邊度借人返嚟過骨
奧歷個fd
同期仲有隻閘巴夫希特
敢帥個期既荷甲兵
係屋企放火件力架係咪佢
Forgot
唔係
放火條友叫賓奴,打中堅
巴西友嚟

見到件蘇零波衫,都係拜件波衫襯佢多啲
反佩大將軍講呢d
OOO著賤種衫都好奇怪
去到呢個moment有無覺得T6甚至JM8都會留低 ?
根據消息指利物浦已將球會接近所有現金流2500萬歐allin向拜仁報價購入手Thiago , 利物浦私下也與球員達成所有個人條件,不過拜仁卻索價高於3000萬歐元上,暫時雙方還討價還價階段。

係咪乞衣黎5m都搞咁耐
接近所有現金流

不過我唔話人啦 Thiago當初黎拜都係自掏銀包+同疤踢friendly既門票收益先夠數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞