[IOS/AN] 遊戲王Duel Links (97) ✦迎接超量Zexal世界 ✦

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
都抽左3/4包永遠都唔出你想要個張
抽100 得2張ur 重要係最垃圾個埋

之前個盒又係咁
係得3+1ur出貨好d
指定破壞真係覺得一般 好多野都解唔到不過2張4星真係算易出
丟拎有好多嘢係唔受對象或者防破咩
同埋兩隻4星就任意炸1仲想點

反而出鳥銃士之後你想點嫌棄佢都得
不知火 sunsaga同6星同調 水召 月光舞劍虎 neos 魔女術 大槍龍 鬼動武者 儀式怪加儀式大師2
同某程度上骨架z 命女every

就咁講其實都唔少野解唔到 我自己就真係覺得唔太好用 解場而言同調怪好用好多 不過超量始終新出 無可能咁快出勁野
後場呢?Set卡呢?
講緊連實卡環境未出鳥銃士同101之前只要做到4星超量嘅都會入Deck喎
真係唔好用?
新手係咪應該抽呢包
點解出古遺斯芬克斯個陣, 我用唔到陷坑嘅?
唔係
已經有deck揸手先好抽
除非你想砌紋章獸
如果你戰破怪之後佢跳出嚟嘅話,就係因為仲係傷害階段,只有同戰破有關嘅嘢(戰破人哋或者被戰破)先可以開
咁新手應該抽邊一包
齒輪好唔好玩

原來係咁
我想問下真卡係咪都要守呢個規矩?
當然
我想不知火deck係咪勁?應該抽邊包好
我想問下不知火deck係咪勁?應該抽邊包好
我覺得現階段唔值得抽 (重課另計)
Ok 咁新手應該抽咩勁
抽陷
即係第幾盒 真新手
陷就狗鏈/因果/無底
但唔好抽返無底果pack d卡太舊無用
用dream卷換 或者課$15
個人唔建議抽不知火其實可能因為我玩得太多 覺得好悶同好易比人針 雖然meta黎講最易抽
應該下一二包會出新皇道deck 等到就等
等唔到就上網睇下有咩deck你自己係有興趣 就抽果pack
咁加拿大蟲戰階人地特召用唔用得?
超重武者
Combo不知火 (有機會kc cup後被nerf)
靈獸 (技術型)
超重武者
機巧原本都想推薦 不過需要唔少deck既卡 如果你本身冇 唔建議組

可以睇呢度參考
https://www.duellinksmeta.com/gem-guide/
發條實卡有冇勁過? 見到好似特召得幾快想試下,不過炸唔到前後同抗性麻麻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞