(運動錶撚入) Garmin vs Suunto

230 回覆
2 Like 8 Dislike
suunto中国公司
金屬框 睇blogger 講,
係會令gps接受 差左
...電話咪又係金屬機身
不過呢d個人喜好
我金屬框咁耐touch wood都未爆
係崩咗唔少
如果膠錶既話我唔知會點
支淘 20蚊條 ...
唔知有冇零售轉賣?聽到桃佬兩個字就尻縮
645m用家,尾水買(買左3個月),
個陣買2k(其實有d後悔唔買245m,新d)

電就用到4日左右(新買個陣就用到7日)
使用上好滿足,gps都準,
唯一一個問題係我成日屈起隻手掌時,成日禁到右下粒制
想問下隻錶左手邊咪顯示跑步幾 0.0km 既, 可唔可以轉騎乘 近排少跑步
上年amazon好似8折左右,唔太肯定,但6出咗solar版,非solar版會唔會有機會再降下價
有太陽能 開心d wo
睇評測4應該好過3,3嘅hr都誤差大d咁
不過而家價錢係平好多嘅,最少平4成千蚊有多
不過vivoactive都係行healthy lifestyle路線多
如果你做得多戶外運動就未必咁啱
同埋solar版有一兩隻色都幾好睇
但就真係貴
suunto 心率同gps都唔準

成日有一下50+km/h

賣左
無用的, 你用過就知, GIMMICK ONLY
想問下garmin 度心跳準唔準之前睇消委會話polar m 最準, 但garmin 靚仔啲又made in Taiwan (大部份Garmin 都係?)
樓主有無包膠
garmin 3hr個來電通知點樣較不停震,E家只係震二下,成日miss call ,找左好耐都找唔到點整
Garmin 945 係唔係要預先用Apps每日輸入自己幾點起身幾點訓先會幫你計睡眠質素?
應該唔使, 我都冇
近呢兩三年出嘅錶應該都係自動偵察多
Polar比較有趣嘅地方係差唔多每次新款都會改個hr sensor
有冇話想睇邊款Garmin錶嘅評測?大部分嘅款dcrainmaker都應該做過in depth review,可以去佢個網睇,每篇都超詳細
心跳我覺得OK準, 因為我自己有另外用血壓計度, 有埋心率, 都相近
之前睇過最好設定相近ge時間訓,咁會準D
另外,要開埋血氧計
我隻945, 岩岩加左個朋友連線,佢係935
我地設定->基本資料->活動都設定左分享比"我的連線"
但都係睇唔到對方d 活動? 有冇人知點解但佢同其他fd 無問題
買咗fenix 6x pro 啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞