(運動錶撚入) Garmin vs Suunto

230 回覆
2 Like 8 Dislike
新手行山多,最近想買隻錶玩下
追左好多POST,好似都係推介GARMIN 多D
暫時睇岩Suunto 7 vs Garmin 245/Instinct Tactical
外型同個Mon好似Suunto 7 靚仔d ,但係咪Garmin 耐用防撞同準d?

我有去D鋪頭問下d sales ,好似都係話行山的話就買Instinct最抵玩,但係黑白Mon同太似G-shock...我麻麻 另外,幾間SALES都話Suunto 7好過Garmin FR,因為有埋氣壓計,行山最岩,Garmin FR 係for 跑步多。945/Fenix就太貴, 想budget 4000內

大家有咩意見?還是Suunto比大陸公司收購左,不了?
儲多個月錢 945
其實我睇price.com Garmin 945 都係HK$4,390-4,600左右
Suunto 7 都要3900....係咪真係比多幾舊買945好?防撞好D?因為我成日行山,有時落雨會仆下街,驚好易爆
Suunto 7 易爆芒
睇清楚 本身隻錶有冇內置gps 行山app
戴開935,值唔值得上945?
我就係見佢外型靚..但感覺好易爆mon咁
其實差幾舊都OK,反正我最少都會帶幾年
我係想佢量度攀升高度準D
係咪大家都推薦945
SUUNTO 7 有touchscreen, 但GPS MODE得12HRS, 945 有成32HRS
Coros 性價比高
用過好多件 Garmin product 都冇鑊氣, 再買GPS product我都係會買返 Garmin
Suunto
Parent Amer Sports

Amer Sports
Parent ANTA Sports (2019–present) China

畀人hack咗5球
比完錢咪冇事 lol
Garmin邊度買抵d?
Price.com d款好唔齊
加少少 上 Fenix 6
有個錶突然差唔到電
巴打,FENIX 6都好似有幾隻,其實有咩分別? 你講梗Garmin Fenix 6 Pro? 同6X有咩分別
6S 6 6X 錶面大小既分別
想問下運動以外你地仲會唔會帶住隻錶, 想買隻玩下, 但又驚電量廢成日要叉
會 945戴成個星期加一個鐘跑步仲有電 AW S4唔運動頂盡一日半

利申:戴AW多 fancy啲
呢間係美國公司?
電量 Garmin 贏晒
唔值
935 唔做運動可以用到個半~2星期
每日跑一粒鐘步就一星期左右
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞