IT討論區(94) 疫市伏工伏到訓覺都dum春

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
多撚到仆街
求教學
真係轉到咩
聽聞D HR 根本唔會睇TCON 個人工
所以TCON 係有入冇出 因為好難轉返出黎
除非減人工
搵agent好撞彩
我依家secondment落HKTXC
3.5年經驗 40k頭
啱啱開始搵第二個agent搏一搏變摩托試緊45-50k 邊個唔想搵錢

聽個agent講tcon就真係好難轉 因為好多公司定左型tcon係貴又tools 舊
事實係個d公司請唔起
Current人工高就話睇
Current人工低就話公司policy係current +10%

抵佢地成年都請唔到人
好似做過 就咁sim
3.5年經 做咩位?ap 位就好高人工,sa位就更勁3.5年可以上位
fg 21k 已經好高 仲要唔洗dup code 仲要肯比你掂新野 身在福中不知福你出黎為人工定為同同學比較邊個識多d 野出面10份9份伏到仆街 沒有最衰只有更衰
睇錯同學識唔同嘅middleware 自隊一打
Outer loop trough A
Inner loop X,Y,Z
Keep a counter to store how much each dispenser dispense
Return the maximum among amounts XYZ dispense

係咪咁樣?time complexity O(n)

利伸:鳩up
AP
Looking for SAP
如果比到人工title照舊 一定無所謂
tcon SA好似要SA exp
所以tcon AP一世都loop死AP位
出到去搵工又比人嫌
show code
做一陣應該ok
例如Mike巴依種明明係programmer
落左船又上唔返
就只能報TCON
應該唔OK
我當做TCON AP 35-38k
出到來私人,我諗10間得1,2間比到
果1,2間應該都係fin tech 公司
仲要考哂十八銅人關,問哂你識哂tech先比你入坑
出來IN SA應該難D, 因為好多公司見到你無SA EXP
我覺得最理想係出面捱返幾年上SA
然後入TCON SA
宜家果D咩senior p/ap / sap
fg都做得
兩個都係開咁既人工,緊係揀隻FG綿羊仔壓價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞