IT討論區(94) 疫市伏工伏到訓覺都dum春

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
一般嚟講,幾多年經可以升AP?
fg 即做AP
好似係
2-3年AP
4-5年SA
我冇掂一兩年react
原來連component都out埋

又黎個hook 已經脫晒節
frontend
一啲啲

frontend我最盡只用到angular js 1

一般都係boot屎trap jq加其他lib

咁樣做咗3年,用咗4年
其實jobsdb個Premium Employers 既公司係咪九成都係伏工
坐到main 位咪唔洗
好撚憎寫frontend,聽client點嚟點去,又要做埋designer

好在依家份工成功轉做backend

唔洗再砌ui,call data
有冇人試過用Telegram API整app
vendor d人傻嫁

我都遇過同事vendor出黎,冇聽過唔ot
有d重星期六都返,機又廢,最大問題係佢地竟然覺得冇乜野

on9的,d人話學野?咪都係crud野,大把人大學時已經做過晒 基礎好就乜都唔怕
backend 都有唔少野煩
特別如果係大project 好多concurrent access 果d
一般2-5年ap level
之後就唔同公司出唔同title
有d 6-8 年會係sap 之後先sa
有d 5-6就sa
backend再難做都叫有best practice最後點都會有solution
frontend 啲client呀designer呀老細呀 屌你老味佢地話乜就乜
銀行做support係咪真係好撚伏? network撚定曲狗伏D?
煩呢d先好呀,呢種經驗先值錢,吹都吹得威d

好過晒時間砌frontend,要你support埋ie先死
on9 support伏係邊?有難題咪forward畀其他team, 緊係code狗最伏啦屌

乜都關code狗事,network infra全部要我出指示,application有事點都搵你先,唔理係咪server有事

做到我一肚火,其他人un un腳睇住ticket做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞