照胃鏡真係好撚慘

573 回覆
958 Like 23 Dislike
照完個胃有咩事?
覆診回我ok ?
我年年都照 但係我有打支瞓覺針落手嘅?
不過通常佢抆出嚟嗰下我會醒
嗰下想嘔嘅感覺真係好𠹌辛苦
我個胃反而無乜野,但喉嚨定唔知食道果啲位就真係好痛
都算平…邊間呢
我幾年前喺 St. Paul 照腸鏡,醫生話用 「瞓覺藥」,到做完醒咗護士已經推緊我上病房。
其實監察麻醉即係你係訓著左但你係可以自己呼吸。全身麻醉係連自己呼吸都唔可以。
噴果d就係麻醉藥spray黎
唔係。
麻啦屌 都係吸幾下就訓
麻醉師: 好啦 而家麻醉 你數......(未聽曬就收左皮)
起身都冇嘔 係keep住有啲暈
我喺私家照 胃鏡腸鏡一齊
靜脈注射 幾秒瞓著 做完姑娘叫先識醒
喉嚨唔痛 係屎眼有啲酸酸地痛
有咁辛苦咩
私家全身麻醉又做過
公立口部局部麻醉又試過
好記得果陣哽魚骨去公立睇插喉果陣護士同醫生都問我點解可以咁勁聲都無出過
35歲以上 做全身麻醉 記憶會差左好多
$4200 元朗千色對面 不過診所醫生轉介
痴線 一定要去醫院麻醉
之前做過 有麻醉 都已經好唔舒服
Diu 咪撚用佢啦
睇緊個cm嚟屙屎 即刻彈番起身唔屙住
我公立做過一次,個鏡一插入時我完全呼吸唔到,覺得自己可能會死,不停掙扎,根本入唔到去照胃,咁就完咗,今年十月覆診都唔知去唔去好
法國
喉嚨預痛一個禮拜

都係公立,嘔到chok損咗個胃
嗰陣我鎮靜麻醉即瞓,但照鏡中途醒咗
完全控制唔到咁狂咳,每咳一下成條食道都勁痛但嗰吓真係想停都停唔到,淨係記得聽到姑娘叫我放鬆啲,跟住再有記憶已經返咗上病房

喉嚨痛淨係畀得果定我,冇用都狂食
好同意
上面咁多人話全身麻醉好都唔知係咪真係試過,做過一次手術全身麻醉,記性差咗足足一年係好明顯嘅分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞