照胃鏡真係好撚慘

573 回覆
958 Like 23 Dislike
我做過一次係幾辛苦,但係完全冇你咁大反應, 想舒服啲,自己畀錢去私家全身麻醉算啦...
你叫政冷醫生開止痛藥
咪即係開必理痛
你叫政府醫生開止痛藥
咪即係開必理痛
驗過深喉tur液
同你一樣咁辛苦,不過係插鼻
痛到仆街
又係嘔下嘔下
出黎條管都係血
以前我都以為照胃鏡係打大佬
直到我知道照小腸鏡都係係口度伸條喉入去....

各位保重身體
好多年前照過食道,冇落到胃,好似冇麻醉,一啲都唔辛苦,好暢順,當然我都想像到打氣谷胃係幾咁生不如死

可能樓主撞正個醫生冇經驗或者手勢差。讀書可能個個醫生都好嘢,但落手做的話,有啲人真係自細美勞都好低分
我個次照完屙尿又無乜野
係推返上病房之後勁眼訓
訓醒之後就勁肚餓係咁食野
佢比佐枝野我要我由屎眼灌去
我都試過
一照果下就開始嘔
一邊喊一邊嘔
諗起都痛
我份保險話呢啲唔包
鬼叫你唔使錢去私家做咩
我做完都好後悔
好撚辛苦做之前噴個少少麻醉藥
根本未開始發揮效力
已經做完
辛苦到不過無樓豬掙扎咁勁
所以無乜血
你越掙扎就越損越痛
儘量跟佢講 不停深呼吸
就可以好dd
利申
做過胃鏡
私院全身麻醉照完仲有碗粥俾你食
慢慢抖夠先走

公司medical一蚊都唔駛俾
全身麻醉風險高好多,呢啲case其實好多day case,如無意外即日入院即日出院,如果要全身麻醉length of stay會長咗,其他傳染病機會又高咗,術後並發症都大咗。
做檢查辛苦係會架啦,但係呢個社會可以用咁低價錢做到個胃鏡其實一定係有取捨架。其實就係要有呢啲犧牲同妥協先可以令到公立醫院供應到足夠病床比其他人。當然我覺得件事好多地方都可以做好啲。但係局部定全身麻醉方面就無乜野錯啦
聽完慘況,真好彩自己做全身麻醉又係公司畀錢

祝早康復,忘記傷痛。
用牙刷刷深d條脷都想嘔,深喉真係冇人性 得條仔爽
我用燈照個喉嚨
喉嚨 同 喉嚨丁都好多粒粒好似生飛滋咁
一定係佢整傷 佢唔落潤滑潤就插入黎
見卡卡地先落潤滑條喉先落到去
之前公立照過懷疑佢搵見習嚟幫手,伸咗支管入口後條友無為意手指夾住我個鼻,上下都唞唔到氣差啲收買人命,我係咁拍佢隻手仲叫我「乖啲啦好快做完架喇」完事之後真係即刻屌柒佢

另一次痛苦經驗係要抽肝組織,條友打完麻醉針唔夠五秒即刻隊支針入我個肝抽嘢,藥效未到痛撚到叫出嚟
串鳩你慘要睇公立呀
仲要叫你乖啦唔好嘔啦
心諗你乖啦唔好用支嘢捅我我咪唔會嘔囉 我有得揀咩
照過兩次鼻鏡
一次公立一私家
公立落麻醉一嘢插入
私家落左麻醉再做
根本係天堂同地獄嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞