照胃鏡真係好撚慘

573 回覆
958 Like 23 Dislike
下…唔係咁做點做,我都做過,你唔死忍你點會唔整損喉嚨
唔知你買乜
我個份一個月三舊, 超左個Plan上限既錢會再claim 8成
例如醫生費上限5000, 但收比6000,
咁多出黎個1000就再claim 800
即係6000蚊我只需要比200

入一次私家cover返我比左十年既保費
未試過撚知會伏咩
可能買左意外/危疾
好多人連自己買左乜都唔知
醫療 係只要入院一定有得Claim
屌 我後日照
同樓主一樣有次病得好嚴重仆去急症直接俾人送上房之後一系列檢查,都係清醒照胃鏡,但個醫生俾咗杯麻醉藥,細細杯飲完後同口腔到食道完全失去聯絡
係過程不停嘔氣標眼水好辛苦,不過醫生護士都知唔舒服不停安撫同我講野分散注意力,所以都還好。
不過都係試過一次就算,可一不可再。但公立醫院醫人員水平真係唔話得,好勁
點都係覺得好撚辛苦既人多啦
我係俾醫生喺口度噴咗啲野,無野飲
分散注意力呢part 真係好難
我淨係試過公立丫嘛 咁我梗係講公立
係咪要全個地球嘅醫院都照過晒我先可以講我感受呀
你體驗好咁我恭喜你啦
AIA
呢個時候又保險
照胃鏡 入喉嚨嗰下好辛苦 心臟問題都可能要照胃鏡
傳統的心臟超音波不具侵入性,但如果還無法清楚診斷問題,醫師可能會視病人的個別情況,建議做一些特殊的心臟超音波檢查。例如從喉嚨將超音波探頭放入食道的檢查,因為食道就位在心臟的後方,可以更清楚地檢查一些血管和心臟瓣膜的問題。因為是侵襲性的檢查,難免有風險,根據美國的統計是,0.02%的病人會在檢查時產生心律不整或者喉嚨在受測時輕微受傷。

https://www.commonhealth.com.tw/article/article.action?nid=64207
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞