[圍棋Post] 召集所有新手高手入黎一齊學圍棋

321 回覆
57 Like 0 Dislike
正皮留名求賜教
有冇人喺https://online-go.com/

有冇人留意過棋靈王入面佢地個網上圍棋係好似PandaNet?
以前PandaNet個介面真係綠色底咁樣(而家轉哂)
我諗棋靈王個網上圍棋應該係跟PandaNet做原型
有冇人喺https://online-go.com/

有冇人留意過棋靈王入面佢地個網上圍棋係好似PandaNet?
以前PandaNet個介面真係綠色底咁樣(而家轉哂)
我諗棋靈王個網上圍棋應該係跟PandaNet做原型

係抄佢唔出奇 PanadaNet係日本仔野黎
段位留名 終於有圍棋post
晨早一推
其實柯潔係唔係真係好勁?
Lm
煲棋靈王學棋
其實柯潔係唔係真係好勁?

佢唔單止勁 仲要好年輕
不過感覺好快有人超越到佢
正呀 想學好耐
黎緊我會研究本因坊秀策既棋譜
一齊學野
但成日都無從入手
但成日都無從入手

好正常 圍棋係好難自學既野
識既人又唔多 就算識都好少人會上網教
留名
想學但無從入手
淨睇書睇規則悶到恰眼瞓,睇完明啲唔明啲
直接係手機apps同電腦玩成日輸,輸完又諗唔到點先可以贏得返
留名
想學但無從入手
淨睇書睇規則悶到恰眼瞓,睇完明啲唔明啲
直接係手機apps同電腦玩成日輸,輸完又諗唔到點先可以贏得返

要有能力自己判斷步棋行得好唔好大概要段位先開始明白
初學既連小飛 大飛 超大飛 分別既作用同意義都未清楚
比人殺哂都唔知咩事

呢d情況你可以拎棋譜出黎 我教到就教
有無咩圍棋app推介 ios

暫時未有 我搵到個要收費既
搵到免費又高質既再同大家講

不過你預搵唔到 因為手機太細玩唔到19x19
淨係做ipad市場既話賺唔到錢所以好少人出

Tsumego Pro
每日有6條唔同難度既死活題比你做

收費如果唔太貴都得
多謝埋樓上做死活個app

收費如果唔太貴都得
多謝埋樓上做死活個app

SmartGo 利申未買 對佢個電腦版有興趣 不過成40美金
午飯時間一推

有咩想學就問啦 識答就答
20級廢撚留明

op 三升四段係職業定業餘???

死活app我玩緊tsumego pro每日有6題 仲有3個lv玩 玩完可以開始連續做混合類型

捉棋app同電腦玩19x19要錢 13x13練佈局棋感都唔錯

同真人捉用返kgs lgs同我玩緊嘅ogs都得
20級廢撚留明

op 三升四段係職業定業餘???

死活app我玩緊tsumego pro每日有6題 仲有3個lv玩 玩完可以開始連續做混合類型

捉棋app同電腦玩19x19要錢 13x13練佈局棋感都唔錯

同真人捉用返kgs lgs同我玩緊嘅ogs都得

點會職業
做左職業棋手仲有三四段會唔會咁得閒開Post
其實想問圍棋術語邊度有得睇曬
因為我打圍棋入門得原份棋譜一堆同埋簡單規矩解釋
利申:算係捉得贏pc15級19*19盤
其實想問圍棋術語邊度有得睇曬
因為我打圍棋入門得原份棋譜一堆同埋簡單規矩解釋
利申:算係捉得贏pc15級19*19盤

圍棋術語我估你打上網都搵到
你試下google 「圍棋 小飛」 呢類
搵下小飛 大飛 碰 靠 扳 頂 退 粘 呢類
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞