[圍棋Post] 召集所有新手高手入黎一齊學圍棋

321 回覆
57 Like 0 Dislike
其實好耐之前已經有group,大概30人
由高登過到嚟連登都keep住有巴打加入

我相信信我一入就同唔少人相認
我捉開果排長期係非公開組拎頭四

但一捉公開組

有JOIN圍棋協會個wtsapp gp???

冇喎 我脫左節三四年

無錯,黎緊我地5月3日聚呀,
連埋我已經有5個巴打出

但一捉公開組

冇喎 我脫左節三四年

個gp應該都唔止三四年
公開組應該大半喺入面

但一捉公開組

冇喎 我脫左節三四年

個gp應該都唔止三四年
公開組應該大半喺入面

有人搵我咪入
邊緣人冇人理
3個月前圍棋協會老師評左我係7-12級
其實都想捉多啲練下, 但係一局棋捉好耐, 同埋花左心機捉嘅棋成日潰敗都幾傷心

利申, 捉棋成日行啲自己以為係大局觀嘅棋, 但局部定式唔熟, 成日局部棋塊崩
仲有對官子棋的斷點感覺唔強, 周不時比人大殺一片30目都有
3個月前圍棋協會老師評左我係7-12級
其實都想捉多啲練下, 但係一局棋捉好耐, 同埋花左心機捉嘅棋成日潰敗都幾傷心

利申, 捉棋成日行啲自己以為係大局觀嘅棋, 但局部定式唔熟, 成日局部棋塊崩
仲有對官子棋的斷點感覺唔強, 周不時比人大殺一片30目都有

p.s. 7-12級係好耐冇捉, 評之前又冇熱身, 就咁走上去坐底就黎料, 行左幾步臭棋

group已開,會員專用
留名

新人自學緊, 都係上youtube同買書睇

大家入晒group就唔講野

大家入晒group就唔講野

我又唔覺好多人入咗
中一中二個陣係咁上kgs捉 捉到3級就停左
同pc鳩捉
冇得set步數
求教
我是黑子
同pc鳩捉
冇得set步數
求教
我是黑子

都未捉完
同pc鳩捉
冇得set步數
求教
我是黑子

都未捉完

非付費版得190手玩

得呢個細版可以捉曬
黑子是我
求賜教
lm

得呢個細版可以捉曬
黑子是我
求賜教

其實都係未捉完
同埋睇唔到步數好難討論 因為唔知你點捉出黎

得呢個細版可以捉曬
黑子是我
求賜教

其實都係未捉完

結果都係未捉完,不如巴打入group我地解俾你聽點解未捉完啦

得呢個細版可以捉曬
黑子是我
求賜教

其實都係未捉完

結果都係未捉完,不如巴打入group我地解俾你聽點解未捉完啦

梳我諗我都係睇多兩本書先再衝出嚟😂
有冇人可以解釋下柯潔盤棋
KGS 7級留名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞