大家千其唔好入瑞x建築

663 回覆
172 Like 4 Dislike
依間野真係執得
ot冇錢都算
連平時做野啲電腦都廢撚過人
連autocad都開唔撚到

無cad架 d圖要改都係用word 同小畫家

Pdf viewer

電腦廢是常識吧,勁機比d大佬搶哂
入黎Say個Hi

利申一畢業就做sub仔,依家係沙頭角放牛
起薪低工時長不過福利拎假幾好幾易

有分一 二期
一期差一棟未起好 所以可以拎多餘既人去新盤

其實中建都好閪,人工過1萬8千無OT錢,依家個個星期都返六日,有開工無收工,工程進度又緊張,返左幾年都無試過用超過10日大假

利申:對面見到瑞x員工

你仲有黨呀 瑞安連百佳coupon都無張呀

1千百佳卷囉

花紅 1.5人工,不過真無做死人,完全無假拎

驗消防 驗消防 驗消防 驗消防 驗消防 驗消防 ....

爸打做兒童醫院?

Yes

7月1起唔起到貨比雜總睇阿?
其實羅康瑞都好慘,同期打天下班兄弟退哂休,早幾年諗住交捧俾港仔,點知條友唔生性自此業積一落千丈,要羅生復出救亡

早十年前年年賺幾千萬,係幾年前先開始越蝕越甘

羅仔應該都心灰意冷

其實中建都好閪,人工過1萬8千無OT錢,依家個個星期都返六日,有開工無收工,工程進度又緊張,返左幾年都無試過用超過10日大假

1千百佳卷囉

爸打做兒童醫院?

Yes

起中國佬嗰棟就可能得
老瑞? 起屎忽啦
其實羅康瑞都好慘,同期打天下班兄弟退哂休,早幾年諗住交捧俾港仔,點知條友唔生性自此業積一落千丈,要羅生復出救亡

羅仔應該都心灰意冷

打手

羅仔應該都心灰意冷

出返黎都無用啦 除非改公司制度同文化
如果唔係等執
邊幾間先係而家香港頭幾大contractor
邊間公司好做?

均安算唔算勁,又係做政府工程

Group C 中2/3線都俾多佢

1千百佳卷囉

爸打做兒童醫院?

Yes

我估整唔切
收貨太嚴

羅仔應該都心灰意冷

小人當道

呢句啱 真係多小人

1千百佳卷囉

爸打做兒童醫院?

Yes

起中國佬嗰棟就可能得
老瑞? 起屎忽啦

好多裝修野都未整,得個殻

1千百佳卷囉

爸打做兒童醫院?

Yes

我估整唔切
收貨太嚴

勞記關愛e 院大行動 仲點起
垃圾公司
我地個盤d管理差到
依到爛果到未爛又拎支炮打爛個地
到到都冇路行

海洋女神係咪講佢地件杉藍色有個安全女好靚既意思?

依間野個老闆係林鄭選舉高級顧問
9成入行會
佢地間野一完約就炒晒寫字樓d人

1千百佳卷囉

爸打做兒童醫院?

Yes

起中國佬嗰棟就可能得
老瑞? 起屎忽啦

好多裝修野都未整,得個殻

係人都知架啦 志在比雜總影張相姐
在排都未用得
邊間港資中資判頭唔閪

中字輩果間國企出晒名都係閪喎

諗唔想邊個中資唔閪

1千百佳卷囉

爸打做兒童醫院?

Yes

我估整唔切
收貨太嚴

勞記關愛e 院大行動 仲點起

安全差1張單 收皮

羅仔應該都心灰意冷

小人當道

劣幣驅逐良幣

有撚人幫到羅生手咩,都交唔到捧
我朋友收到second in
垃圾公司
我地個盤d管理差到
依到爛果到未爛又拎支炮打爛個地
到到都冇路行

海洋女神係咪講佢地件杉藍色有個安全女好靚既意思?

依間野個老闆係林鄭選舉高級顧問
9成入行會

啲爛地多到on99
有啲人成日比啲天馬行空既屎橋
啲人焗住撐 之後一齊執屎
好撚on9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞