大家千其唔好入瑞x建築

663 回覆
172 Like 4 Dislike
無知一問
政府4大main contractor係邊4間
瑞安 安全環保點睇?
聽聞新世界 都幾well pay

新世界請唔請環保?
paul y呢?
邊幾間先係而家香港頭幾大contractor
邊間公司好做?

個人認為 如果覺得自己叻仔又有上進心可以入金門
想長做可以入新輝 做出黎既標準對得住自己

新輝係好做到暈
但標準對唔對得住自己
要睇吓你個人標準係乜
今門有雙糧既咩?今年花紅一個月
邊間公司好做?

新輝係好做到暈
但標準對唔對得住自己
要睇吓你個人標準係乜

我識有人要做三個盤既野 行緊scheme a
聽聞新世界 都幾well pay

新世界請唔請環保?

你上佢公司網睇睇 不過應該唔多請
今門有雙糧既咩?今年花紅一個月

聽講港珠澳大橋蝕左 已經算少啦一個月
都唔知羅生有無心做

如果真係想保住自己既本業
就應該改善一下嗰制度
清理瘀血 改善請人既方針
平衡一下公司係想要質素定慳錢
超對無可能燒鵝既價錢踢出蔗渣既味道

唔好仲好似而家咁
成班人冇心做
仲點起貨

鳩做hea做都有得升職,打擊士氣最撚叻,汁柒左佢啦

呢句真,廢柴,識擦鞋就升職

做實事既就無運行

垃圾管理層有眼無珠定用人唯親?
都唔知羅生有無心做

就應該改善一下嗰制度

唔好仲好似而家咁
成班人冇心做
仲點起貨

羅生都無心做,褔霖,焰強,玉強都退休,打天下班兄弟無哂

又揾唔到接班人,獨力難支

你估羅生係疤菜美欺咩
都唔知羅生有無心做

就應該改善一下嗰制度

唔好仲好似而家咁
成班人冇心做
仲點起貨

你估羅生係疤菜美欺咩

而家個班用人唯親
都唔知羅生有無心做

就應該改善一下嗰制度

唔好仲好似而家咁
成班人冇心做
仲點起貨

你估羅生係疤菜美欺咩

而家個班用人唯親

瑞記要賣資產套現,但都輸咁多錢

到d資產賣哂都唔知點算
邊間公司好做?

新輝係好做到暈
但標準對唔對得住自己
要睇吓你個人標準係乜

做三個盤
睇下你涉及幾多啦

只係想講一間公司人手咁亂
啲product水平可以有幾好

重有係同街外工程撚比好好多
因為你做到幾閪都有人包尾殺

成咋人同公司各有各做零交流唔死都唔夾嘢
夾嘢唔撚識又可以扮大佬揸主意叫人做
獲撚獲夾撚完啲嘢唔撚啱就屈sub仔食
就算根本服唔倒眾都會有人照幫你做
因為新xx盤多有生意唔想得失人
咁樣做嘢法如果唔係有集團照死咗好耐啦
有冇巴打知Buildking 利基civil 點呀

Buildking梗係掂啦, 早幾年就接左沙中線好幾個盤做,
而家就接左好多個新世界私樓盤做,
不過CIVIL個邊近排就唔多知, 早幾年係幾好景既...
睇嚟今年出1.7bonus都唔算差

利伸十三力
有冇巴打知Buildking 利基civil 點呀

Buildking梗係掂啦, 早幾年就接左沙中線好幾個盤做,
而家就接左好多個新世界私樓盤做,
不過CIVIL個邊近排就唔多知, 早幾年係幾好景既...

股價得好勁
睇嚟今年出1.7bonus都唔算差

利伸十三力

好做?
家陣除左金門禮頓,仲有main con敢講自己top幾top幾咩
做工程係咪一星期翻六日好正常

係,讀到大學仲要跟勞工假,咁低賤搵撚做

返6日都算
勞工假接受唔到

就算請左al都返黎follow up
班senior

AL 唔係香港是常識

Btw, 邊間公司放奴工假咁19?

大把

讀咁多書放奴工假真係有失身份
希望MTR 今年繼續有14個月糧啦
邊間公司好做?

新輝係好做到暈
但標準對唔對得住自己
要睇吓你個人標準係乜

準畢業生想入行做安全 不過寄左d cv都未有回音
到底點入行好

不如去新昌做啦。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞