大家千其唔好入瑞x建築

663 回覆
172 Like 4 Dislike
岩岩入職係sub仔做緊PC驚好快裁員
中國老 俊仔記 新x 行內三大惡判都未出聲 瑞x未入流

中國佬只係對Sub仔惡
但係佢對自己人福利都幾唔錯架

有飯錢 有雙糧 有Bonus
但係又有阿公

我幾間都做過,我係好多年前中xx出身既,中xx入面識做工程既真係有幾多個 ,做大既全部用口做工程既請點阿公就升,做細個堆ae剩係識做埋曬d下欄嘢,mark進度啊、收貨啊、指揮d工人,講真呢d野請個流口水既都識做,前排我公司黎左個係中xx做左3年既ae乜撚都唔識係好過A4小小。但正常ae要做既上料啊安排sub仔到料、夾圖乜撚都唔識。如果你係做中xx既話出去學正統個套就知自己之前做既野有幾on9

正規果套係邊度學我都係做左幾年AE成日做埋19野

咩叫19野,我跟個大佬做開Housing, d皇家佬係好煩,但佢地關注d野好多係spec有,自己又可以睇pre, 所以而家諗住專做房署盤。d大粒佬就話唔係大project,個個盤19樣,但大佬呀,做到西咁可能加雞碎咁多
中國老 俊仔記 新x 行內三大惡判都未出聲 瑞x未入流

中國佬只係對Sub仔惡
但係佢對自己人福利都幾唔錯架

有飯錢 有雙糧 有Bonus
但係又有阿公

我幾間都做過,我係好多年前中xx出身既,中xx入面識做工程既真係有幾多個 ,做大既全部用口做工程既請點阿公就升,做細個堆ae剩係識做埋曬d下欄嘢,mark進度啊、收貨啊、指揮d工人,講真呢d野請個流口水既都識做,前排我公司黎左個係中xx做左3年既ae乜撚都唔識係好過A4小小。但正常ae要做既上料啊安排sub仔到料、夾圖乜撚都唔識。如果你係做中xx既話出去學正統個套就知自己之前做既野有幾on9

正規果套係邊度學我都係做左幾年AE成日做埋19野

咩叫19野,我跟個大佬做開Housing, d皇家佬係好煩,但佢地關注d野好多係spec有,自己又可以睇pre, 所以而家諗住專做房署盤。d大粒佬就話唔係大project,個個盤19樣,但大佬呀,做到西咁可能加雞碎咁多

Housing行家規架嘛
去安保做囉

想做實事就免喇
去安保做囉

想做實事就免喇

安保人工好似全行最高
Grad E來講
去安保做囉

想做實事就免喇

安保人工好似全行最高
Grad E來講

我前年in grad e offer得18.5k喎, 新福港19.5k, 十三力22k, 安保好景左咁多咩
去安保做囉

想做實事就免喇

安保人工好似全行最高
Grad E來講

我前年in grad e offer得18.5k喎, 新福港19.5k, 十三力22k, 安保好景左咁多咩

安保一請咗幾個月都請唔到fg先出24k請人啫

想做實事就免喇

安保人工好似全行最高
Grad E來講

有冇人知呢間野點? main con 黎?

Main con. 中好多標。但個老細係大雄啲朋友

即係點 做野閪唔閪

識刷鞋上位快過坐火箭
帶定親人番工俾大佬問候
有唔少老海鮮
去安保做囉

想做實事就免喇

安保人工好似全行最高
Grad E來講

fresh有哩個價已經等於係其他公司做幾年
4大幾時論到佢
中國佬 金x 禮x唔講 俊記同new window都大過佢啦?
4大幾時論到佢
中國佬 金x 禮x唔講 俊記同new window都大過佢啦?

中國建築 金門 禮頓 寶嘉 唔講
4大幾時論到佢

中國建築 金門 禮頓 寶嘉 唔講

家陣入左個sub仔到做
main 係禮x 然後meeting講d安全事項果陣 10單有6單都係禮x自己 飛得幾快

然後某個女SO真係好濕尻
有bonus仲想點 雙糧+bonus 我全部都無

做工程千祈咪撚入萬x
有bonus仲想點 雙糧+bonus 我全部都無

做工程千祈咪撚入萬x

萬乜 有好多間
一句講哂
中國建築定禮頓Grad E...
想Hea小小 有晉升機會
考牌容易
利申:Building Engineering
一句講哂
考牌容易

梗係禮頓啦 btw中國佬出左offer?
一句講哂
考牌容易

building好似中國佬穩陣D
一句講哂
考牌容易

如果2間都有offer真係好難揀阿媽咪
Btw 中國佬intern有冇return offer?
一句講哂
考牌容易

如果2間都有offer真係好難揀阿媽咪
Btw 中國佬intern有冇return offer?

考牌 禮頓好d 學既野正宗d
同埋中國佬都幾chur 人工又低 比大陸佬貪晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞