【連登 商業電台 光明頂 討論區(二十一)】

5001 回覆
49 Like 2 Dislike
盲左
買大灣區樓就ON9啦.
深圳都話仲值得投資.
其他地區
唔好傻了
隨時屋企人都CONDOM

佢可能先喺CONDOM 佼佼者
就係戒嚴,吹咩
縮返去佢地老母個臭閪入面
阿蛇打你吹呀
見到人民幣咪走出嚟囉
香港自1997年主權移交中國後,先後發生亞洲金融風暴和非典型肺炎疫情,重創香港經濟和旅遊業,加上市民不滿特首董建華的施政表現,民望低迷,對政府怨氣相當深,終致使2003年7月1日50萬人七一大遊行的爆發。

為挽救香港一蹶不振的經濟,中國中央政府盡快尋求經濟改變以挽回港府的民心。[5]6月29日,中國大陸與香港簽署《內地與港澳關於建立更緊密經貿關係的安排》。因此,港澳個人遊隨即於7月28日開始實施。

香港特區政府認為大量中國大陸遊客有助於刺激香港經濟。2003年春天的香港,當時的香港行政會議成員梁振英代表特首董建華,商討中央政府開放中國大陸遊客到訪香港的計劃。內地官員曾道:「你好好考慮清楚了。中央不是不願撐香港,只是擔心我們這邊門一打開是關不上的。日後那麼多內地遊客去香港有可能引起逾期居留及治安等問題,香港承受得了嗎?」梁振英回話:「這些顧慮我們早就思考過了,既然中央支持開放自由行,香港會把所有準備工作都做好的。我們對香港的警察、海關、入境處的工作都有信心。」
買得起深圳不如買香港樓
會唔會以為個女仔係周庭?
飽sir: 咪撚講阿伯啦
妹妹好彩咁啱有片影到
尋日都聽到身邊有人落街都被圍橙帶
告599g同非法集結
跟本亂9咁嚟
咁細過都知差佬係壞人 見壞人咪跑走LO
品嘗緊人民幣既味道
好簡單,冇記者問,
而家假設有人打劫挾持人質,
黑警嘅做法係咪已經唔會理人質,
連人質一齊射殺

Sample
就係要突登咁做等你無人出嚟,吹咩
年輕就是罪
721有市民被人打
班kol100都可以講係演員/點會有人夜晚入去

全世界都知發生緊咩事咩?
其實戒嚴有咩問題
股市都係繼續升啦
又唔使理國際眼光
人民幣好多細菌同荷蘭臭喎
前日咪話大肚婆收安家費 on撚9
2003年中共害完香港一劑,2008年香港人咪一樣咁愛國,香港人根本好易管,都唔明點解管唔掂!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞