【連登 商業電台 光明頂 討論區(二十一)】

5001 回覆
49 Like 2 Dislike
一套黑澤明影武者都吊打所有中國大片
新紮師兄當年係為promote警察少年訓練學校, 但都允許警隊有壞人奸角, 呢d咪好睇囉~
啲技術錢拍埋長城個啲憨鳩戲
正能量戲...諗起最近上返果套屍殺半島,
臨尾真係
我認為中共對香港人最後一絲信任係當年老董50萬人上街已經無咗
之後擺明想陰乾香港所有產業同人口溝淡,
要香港唔要香港人,要全面控制
將中共同香港擬人化再拍部劇,應該幾好睇
遊艇仔重來都唔信
由第一日開始已經係諗江山我打番黎點解要放權比你
睇番歷史文件就知港英政府一直想放權係中共政府從中作梗唔比
2012小學雞上台加速化
其實大陸近十年自由度都比小學雞一直收緊,大陸2012年前係比較鬆
中共一直都係咁邪惡,而家覺得特別恐怖只係換左個阿頭
50不50萬佔不佔中都唔係導火線
擬人化不如寫返套動畫都好
從來都冇信任過,我覺得。
請先推爆第二十一帖。

第二十二帖
https://lihkg.com/thread/2187521
呢個同大時代環境有關,所以香港就算獨立到,歌影視娛樂文化事業都好難搞
咁多年用眨低香港、香港人,用盡方法將香港原有對外地位、能力廢除已經好白
十八樓C座又開拖
我無話佢唔邪惡,我只係話當日仲未係想人口清洗
我點解咁講,因為當年居港權問題反而係政府嚇9你大陸人口湧入香港會承受唔到,即係嗰時國策唔係溝淡
如果比香港自由大陸仲有好多上升空間
但始終水平太低
把口講想國家點樣興盛但眼光太窄
就好似用小學生眼光整穿梭機咁
只能用好簡單既邏輯去做
當然永遠都做唔到
係呀
教育局刪咗 web.archive.org咪一樣仲搵到
每日150家庭團聚(未計其他移民)
一直都係做緊
但未係加速主義
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞