有冇人知jb首新歌講緊咩事

248 回覆
8 Like 56 Dislike
成個post最中肯
JB今次真係柒左
但班00後fans不願面對
More
睇到retroll 首歌 先追番咩事

根本 dee gor就道左歉同認自己句野有問題 大家仲揸過爬 過左半年趁人地生日出diss 仲要燒埋retroll 其他人

然後成班jb粉絲走哂去人地youtube ig 叫人傻閪話人唔尊重 鬧埋retroll 同error 到俾人踢爆就話純講技術贏人 明明jb一開頭就話最緊要內容 未計retroll 只係part time

無何否認jb首何啟牛 個flow係好d 但除左佢自己小學雞係度屌鬼之外 我真係唔知佢仲想diss咩 係度扮victim
最撚戇鳩係人地dee都唔撚係玩rap
就好似奶共占同牙朗打籃球咁,屈撚完人機叫人收皮
做乜撚野呀方丈
一啲大將之風都無,成世係地下打飛機
jb咪出咗首何啟牛還擊囉
支持ching流出
佢首何啟牛FLOW 係OK, 但其實無內容, 只係屌人廢, 其實無駁過人地個反擊, 可能因為佢根本駁唔到

如果因為何啟牛個晚串你你條氣唔順, 就當晚屌, 隔9個月先屌唔知想點, 如果因為RAP 得柒就要屌, 唔該啦, 你痴埋共刀拍個乜鳩野屈鳩我MV, 入面有大半都係垃圾, 你又同佢地玩?
班垃圾FANS仲要走去人地首衰跑車到柴台, 真係好ON9, 唔知以為首衰跑車係串緊JB
咁你放得上YouTube大眾自然可以屌你寫得差
事實上衰跑車的確寫得唔好,點解唔屌得先
同埋首歌係成隊出嘅,點解唔可以屌成隊
其他都同意 但唔明同小薯茄拍片有咩問題
可以屌呀, 但屈鳩我個班友, 包括FLASH KIDS, 又唔見佢屌, 佢又走去同人拍MV

佢屌人都係因為人地串過佢姐, 咁你針對串你條友啦, 如果講到話你覺得人地作品廢所以DISS, 咁你班FRIEND 呢? 你身位RAP界專家又唔DISS 你班FRIEND?
今次diss其實都無重點
欣賞retroll反擊到同JB晒技術其實可以當完左

我支持本地hip hop但其實個生態都幾肉酸
刀哥人地都講明賺人民幣唔係奶共架
歌詞都講晒唔撐警就係黃架啦
LMF JB 屌差佬真心respect
但老味反共紅左反而今次唔想講政治真係笑左出聲
地下文化咁subtle屌政府都真係幾搞笑
可能人地藍絲黎架呢

爆佢啦
又話你d朋友我叫bro
轉頭屌埋人咩都唔閪識
都唔知屌咩

成班fans就小粉紅咁瘋狂轟炸 望到d cm都覺得核突

之前係咪有話jb係唔知咩場合避左唔唱fuck the popo?
jb幫人拍mv 但個mv唔敢喺微博upload
究竟屈9邊個
同fans扑嘢呢啲有鳩佢啦
呢單點解可以當無事
有無解釋 JB 啲 Flow 勁係邊
hk hiphop不嬲圍威喂唔埋堆冇得玩,點會屌自己友啊
jb一開始首歌都唔止係屌啊dee串佢,仲有屌首歌垃圾,所以屌成隊我唔係好覺有乜問題
你話自己好撚real 好撚hip hop
笑人地tv rapper 消費hip hop 做主流野
但自己同小薯茄呢d style 既Channel 拍片做小丑
咁唔算自打嘴巴咩

冇針對小薯茄 係針對JB講一套做一套
我覺得為搵食為曝光冇乜問題嘅 但係其身不正就唔好屌鳩人囉
呢樣又真係屌狗歌應該一齊槍口對外 無理由jb出就讚 dee出就話廢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞