[實況][劇透]寵物小精靈 (14)

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
所以我咪提出一個個人想法囉

個樣維持返小朋友風格
設定改到13/4歲

最重點係觀眾睇落無咁大違和感姐

其實我想表達就係咁簡單
其實SM同新無印有冇提過小智幾歲?
呢個真,好似想鋪豪做埋下代主角咁
一直都奇怪 唔係點解年年比人笑10歲
係而家講起先講姐
咪玩啦ching
Pokemon 大人市場先多喎
小朋友市場仲有妖怪手錶爭下
如果係SM樣同我講佢係13/14歲咁仲難接受,XY就似好多
老老柒柒,話佢旅行左20年都係10歲都係笑下姐
根本就無人care動畫會做成點(除左XY個次比曬希望又走數)動畫做得再差都一堆人買Game買同周邊架啦。
pokemon 全世界出名好多,套套大賣
digimon 扮明之後幾套賣唔出,而家要賣情懷食老本
Pokemon品牌係大人市場係仲有好多其他周邊文化潮流野帶住 係事實 你啱

不過只純講套動畫 你覺得係?
我係依個post一直都係只係講緊套動畫
妖錶都謝左皮
XYZ果期我仲覺得係,同佢10歲設定無關,最緊要係好唔好睇
你啱 我樓上講左啦
提出數碼暴龍動畫只係引證係保留一班成長左嘅觀眾上係做得比較好

其他方面Pokemon全面完勝 我絕對認同

大家唔好誤會我係討厭pokemon或者要攻擊佢
只係提出一d諗法 覺得可以取長補短
其實你地唔介意睇得開心 係絕對無問題

我提出依個睇法只係想表達其實有一類人
(或者得我1個啦)係會執著依d小設定

能夠改善埋就令人睇得更舒服咁解姐
就算一集一日,都已經超過三年!
小智應該十三歲
10歳到底係咪官方設定?
如果係官方設定 咁就唔係笑下
除非好似上面有人提出 佢地一年有3650日之類

以戲論戲 依d叫bug
仲係一d好基本 好輕易就可以修正到嘅bug

見個個都問點解咁執著點解咁介意

因為鍾意依個作品囉 唔鍾意的話wfc啦
唔想見到佢有依d咁無謂嘅瑕疵囉
係bw動畫第一集既設定
咁寧願佢一直唔好講
老實講就係因為小智係永遠的10歲先會有咁高人氣

Pokémon 啲人走係因為xyz事件,因為呢個事件我之後無買game,依家出豪我就連Go都想刪

利申:入坑係因為小智
幾千集之前冇bb,但之後有
如果 乂丫之 贏咗冠軍順手換主角就唔使拗10唔10歲了
今次新無印講過話想以後唔再換代,集集去唔同地區就算
最初係BW就想換主角,但係太大反對先留返小智
DP果時一開始小光咁多戲份本來係鋪路俾小智淡出
其實xy個樣我收貨

睇得出成熟d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞