[實況][劇透]寵物小精靈 (14)

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
咁使唔使換埋主角由下輯開始換GO冒險囉

仲有今集隻兔咁撚勁, 使唔使叫埋條垃圾都打對戰賽, 同小智一齊入10強, 再KO 小智反高潮
抵達阿羅拉地區!小智與庫庫伊博士和以前在寶可夢學校的大家以及寶可夢們再會。對於小豪來說,這是大家初次見面,他顯得有些緊張的樣子。在大家於寶可夢學校為兩人舉辦的歡迎派對上,小智的同學卡奇對小豪說道:「想看清楚你是否適合作為小智的勁敵!」,而向他提出進行寶可夢對戰的挑戰。小豪決定接受這場勝負!!

下一集又係講條垃圾, 10集有8集係講條垃圾小智淪為大配角
今集幾好睇
但係弱智化小智個理由唔夠深刻
搞到好突兀
今集小智弱智左咁多,又用電對付地面系,以為係舊無印定玩緊Go
隔左一年都無 期待其他地區多啲

原來火箭兵團四人組各自仲會配啲精靈
小智話哂係阿羅拉冠軍,點會輸到咁難睇
蝶泳卡比
又有得睇木木梟
弱化到連豪狗學佢戰術都唔知
不嬲都有
武藏咪木木梟
我覺得今集ok wor
雖然以小智既歷練冇理由輸一次就低落到咁
但係由Go提醒返小智應該要用返小智自己擅長既戰鬥方式呢到我覺得寫得幾流暢
至於鳩捉,at least今次佢係有打過先捉沙漠蜻蜓算抵佢捉
我覺得主旨係即使係小智都有可能鑽牛角尖,今集看似係go主場其實都係借go戰鬥比小智反思返自己,就算老手都可以成長
呢一幕真係經典幾時黎張8代集合
但弱化到連破解流星群都唔記得太造作
佢今次失智到要鳩豪提佢地面系免疫雷系咁肉酸都寫得出
利歐路雖然好cute,但有時都想睇用啟暴龍耿鬼打
今輯影帝好少落場
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞