【超特發】特朗普制裁騰訊,45天之後美國公司不得與騰訊(或Wechat)進行交易

615 回覆
1172 Like 7 Dislike
林祖舜?
來吧
China joe 呀
即係45日內,不能賣,就禁晒。美國用家都無法使用。

暫時未見wechat 所動作。其實我覺得wechat 重要過tiktok!
支那仲未全面內循環,美國好心幫你手咋
但認真冇可能突然插水
詳情未公佈
日子仲要係45日後

見到而家跌下要國家隊救都開心
對700係警號

你會話仲有中國市場

當所有科技企業被人踢出西方市場
例印度,美國

成要中國科技企業就只可以
係中國入面內循環
大家係度塘水滾塘魚 僧多粥小
Donald Trump = 反共反支第一人
我唸反對聲好大
留返喺中國自己玩
佢個內文係寫transaction
視乎佢點解讀transaction
投資應該係invest in然後有ownership
咁佢升啊跌啊賣出去嘅capital gain就無事
但派息就係tencent to stockholders嘅transaction
咁應該唔得
Riot
Epic
果堆點算
Wechat 美國人唔用,影響細過TikTok
究竟交易係咩意思?侵既原文係指所有國民都唔可以同騰訊交易,咁係咪代表連去app store買佢整既app都唔得?
反對聲細過 tiktok好多
除左支那人
正常人都唔會用wechat

用都只係工作需要

相反tiktok真係好多美國人用
看埋啲on9短片
第44日出價
https://hk.portal-pokemon.com/topics/apps/200624220000_UNITE.html
『寶可夢大集結』是由株式會社寶可夢與騰訊遊戲天美工作室群共同開發

https://game.udn.com/game/story/10453/4670708
寶可夢於24日公布與騰訊合作開發最新作品《寶可夢大集結》(Pokemon Unite)

就算唔係exactly用騰迅個名發行, 同佢有合作既野都係制裁範圍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞