【超特發】特朗普制裁騰訊,45天之後美國公司不得與騰訊(或Wechat)進行交易

615 回覆
1172 Like 7 Dislike
應該係禁止營運,不過無分別。
當一間公司唔可以買賣股票,唔可以課金收錢,又唔可以收錢落廣告,又唔可以用銀行交易,間公司同死咗有分別。
用美國vpn ? 利申唔識
同最新蕭息一樣
硬腸腸
股JOY is coming to town!
騰訊要賤價賣出以上既股權,唔會無機打既。
英文得economic times
中文得 蘋果 aastocks 經濟日報

邊啲係 共媒一清二楚
騰訊趺緊30蚊
抵撚死啦
無可能
本身字節跳動單靠國內抖音仲生存到,起碼唔會即刻比QQ
咪係, 騰訊剩係出錢當投資, 開發咪又係班鬼佬

夾佢賤價賣哂股份一樣可以繼續run間公司
侵侵簽呢個行政命令,
只係警告而家同騰訊合作,交易,收購,賣盤嘅美國公司stop 咗先,
等待美國政府公佈進一步細節,
至於非美國公司,我諗正常大部分都會採取觀望態度先,
畢竟侵侵嘅行政命令非同小可。
開巿後仲有成粒鐘都唔跌得多

咁都唔short 佢就傻
扯埋恆指一齊插水, 熊軍fat fat
唔係好明 係之後唔再可以有交易 咁本身騰訊已經係大股東嗰啲點 求指教
你幾耐冇聽? 佢思想前過好多泛民
其實騰訊係中國規模大過whatsapp facebook好撚柒多
呢招唔係封wechat入美國,而係封美國公司係中國既業務
變相立令撒資一樣
都唔係無端端啦,ban 騰訊嘅風聲都唔係第一日講。
同一招可以玩幾次?
啲人成日懶好笑咁
打飛機幻想香港搞到中美大戰
事實上香港只係由nobody
進化到談判枱上其中一粒籌碼咋
講一次就好笑 講得多連自己都呃埋
呢啲廢老youtuber啲片下下都一個鐘起跳又講黎講去都係果堆野
正常人邊有時間睇哂兩個人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞