千萬不要對香港人抱有太高的同情,他們現在所承受的屈辱和苦難,多是他們應得的。

445 回覆
970 Like 376 Dislike
Push
Push
Push
Push
Push
其實你三樣嘢都唔大分別
個重點係全民
全民付出差唔多嘅代價,集合成一個力量
現實係要付出嗰時就冇全民
罷工又要人塞
放個tg又走
所以代價由少數人(拉咗/罷工俾人炒嗰啲)攤分而高咗

你話人撚樣又唔算屌人咩,咁你話完人撚樣有冇覺得自己好醒
成日用唔撈嚟撻人好好笑
你喜歡啦
唔通我搵枝鎗指住你咩

我唔屌喇,你係咪搞掂佢
佢哋會話唔交稅政府會喺戶口自動扣返,仲要扣多啲
冇用㗎
犯法不了
唔會
未來喺集中營有強制勞動
一定有嘢撈
仲包伙食包住宿
講得出呢啲嘢你有冇面對坐緊/俾人告緊嘅手足
你先係垃圾
班港豬實好鍾意,又有工返,有野食,又唔洗供樓
有。 經常面對。 大把手足慘過班失業叫春撚/bno撚。
新疆工作營
上一代種既果blame 呢一代 個咁既政府我地養出黎既咩 對唔對得住流血流亡既手足
呢個係事實
好波
洗唔洗見左咩人交埋報告俾連登
和理非抗爭 睇下甘地啦。 集體犯法。 幾百萬人唔撚交。 睇下佢點扣。
甘地嗰陣時嘅交稅系統邊忽係用電子 今日同當時嘅交稅系統唔一樣
盲目吹捧全民勇武,唔想好似西藏被解放,就要做到智利咁
https://zh.wikipedia.org/wiki/2019%EF%BC%8D2020%E5%B9%B4%E6%99%BA%E5%88%A9%E7%A4%BA%E5%A8%81

但最後都要靠議會修改憲法,香港立法會?支共人大? 先唔講內部對選舉未有共識,港共仲要耍橫手搞臨立會,人大更唔駛講

全民勇武嘅出路,唔係呢一刻,應該係留有用之身,等美軍真係嚟嘅時候去帶路
根本成堆連登廢物同小粉紅一樣咁玻璃心 講兩句就屌鳩你散播失敗主義令人心灰 之後就一班賤種圍爐屌走你屌你老母見住班友一日到黑捉鬼又唔撚去聲援 淨係識傾移民 大把真手足心灰啦 ON99
傻撚左旨意立法會。 你無軍力 修條撚。
唔用銀行會死?
依度係咁 班友自己冇膽/冇真係做到齊上齊落就覺得其他人同自己一樣乜撚都唔理
根本佢地個諗法就係「大把香港人同我一樣啦 你都係同我一樣咁廢啦」去令自己好過啲
點解唔經過銀行? 用DAI 穩定虛擬貨幣?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞