千萬不要對香港人抱有太高的同情,他們現在所承受的屈辱和苦難,多是他們應得的。

445 回覆
970 Like 376 Dislike
已經出咗幾個
點撚樣唔敢做?係咪俾人拉撚咗先叫有做?
屌你老母坐撚咗幾耐?
你咪就係一個冷氣軍師囉柒頭
唔想人計較自己嘅懦弱無能,只想賣弄弱者身份,最終只會得到同情而非尊重。
其實反而越後生成本越高
因為要坐監嘅係佢地人生黃金十年
而事業上又未起步
出番黎好可能會遇到好大嘅經濟困難
你仲撚可笑啦
大條道理咁屌返人
回答成個小學雞咁
問人做過啲咩,呢種人咪正正喺抗爭入面毫無用處囉
講得好
真係覆嚟都哂時間
周圍去問人你做過啲咩啦
突然諗起呢篇

「好嬲好嬲。我要話比國際聽香港政府有幾衰!」
「好啦,我聽到啦,咁我制裁香港囉。」
「制裁香港?咁會唔會令香港政府突然變好或者下臺架?」
「你會唔會下次選擇唔再選呢個特首?」
「我無份選,所以做唔到。」
「咁應該唔會變好或者下臺。」
「咁會好?」
「點,我制裁香港,你個經濟會受重創囉?」
「咁我份工點。」
「好可能無左。」
「層樓呢?」
「應該會跌價。」
「我仲供緊,係咪會變負資產。」
「係。」
「咁我既財產係咪縮水,收入係咪跌。」
「係。」
「咁政府人員呢?」
「佢地應該唔會失業,因為鐵飯碗,人工最多都係唔升。」
「咁似懲罰緊我多過懲罰緊政府喎?」
「係呀。」
「你有無方法淨係懲罰政府,我無事呢?」
「無。」
「咁同我想像中有少少唔同。我以為國際支援我會輕鬆左。」
「唔會啦,你一定唔會輕鬆左,我想透過懲罰你,去迫你反抗政府,咁你打爆左個政府,你咪懲罰政府囉。你中意逐條手指剁你班高官又好乜都好,到時你話事啦。」
「下?即係最後都要我自己諗方法做?」
「係呀。」
「咁我做得到就唔使搵你啦!」
「咁香港仆街,照理講就會多左人反抗政府啦。」
「如果佢地就算咁都唔肯反抗呢?」
「咁我會再制裁重手d,令你地再折墮d。」
「仲係唔反抗呢?」
「再重手d。」
「死都唔反抗呢?」
「都係再重手d架啦,令你再仆街d架啦,唔係你想我點?」
「咁我咪好慘!又比你制裁又比政府迫?點解你幫我我會慘左架?你幫我我唔係應該好左架咩?」
「下,你唔係想收拾個政府咩?我幫你加速,你收拾左你個政府你咪唔慘囉。」
「我諗住你幫我收拾個政府架咋!」
「“幫“既意思係幫助,唔係做埋你果份呀。」
「咁即係個波最後係我度?」
「係呀親!」
「咁我應該點樣做?」
「你自己諗囉... 我鬼知你點做。」
「如果我唔做或者做唔到會點?」
「咁我一係同香港政府和解,一係就制裁你到永遠囉。」
「有無溫柔d既方法。」
「無呀咁煩架你!」

https://www.facebook.com/656167356/posts/10158443582327357/?d=n
我就係睇開立dee

佢有講埋上面個種人有幾戇鳩
(問人做過啲咩嗰啲人
又係呢啲撚屌問人攞抗爭cv
[狂賀]屎家軍夾公仔舖違反停業令 連續兩日被爆格
https://lih.kg/2136037
打返啱啲字有冇咁難

美國佬叫你食屎你會唔會去食
有冇主見㗎你
冇主見冇自由意志講乜抗爭
返屋企瞓覺好過
等等等等等
2047都到啦
連登係咁
我又反而好鍾意叫佢哋走
佢哋喺香港都係咁㗎啦
嗱嗱林拎晒啲錢走好過支那充供完變打柒你嘅一部份
不過最後結局一定係返多陣工走唔到呀
樓價升有租收唔賣渣都冇呀
叫春果班同上前線果班係同一班人?
付出嗰啲本來就付出咗㗎啦
多啲人死咪一齊開心囉
你估少啲人死,死剩種又會為反抗付出咩
叫罷工唔罷唔心灰?
叫唔好走又走晒唔心灰?
出個post就心灰
眼見啲實際行動仲心灰啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞