千萬不要對香港人抱有太高的同情,他們現在所承受的屈辱和苦難,多是他們應得的。

445 回覆
970 Like 376 Dislike
犯法野唔做,黃店可以幫襯。
推 梁繼平: 請捐款支持HKDC - 分享自 LIHKG 討論區 https://lih.kg/2135609
唔緊要,理性去睇,一早預咗攞起槍嘅人一成都冇,咁唔係正常?但係香港,就算百中選一,都成七萬人,咁都唔夠?點解要攞起槍,攞起槍之後又可以做乜,當你諗過哂就會明白,把槍比起上前殺敵,更加要用嚟保護佔領地/後方口岸/新政權所用。

真係要反攻支那,你一半香港人武裝起嚟都唔夠力。

所以我跟本唔介意有依類人存在,真係亂世佢哋乜嘢都保護唔到。
終於有知音

講都講到後口臭
你又知人地唔好夫目前飯?
有興趣係度講多d 。 班垃圾五毛 唔敢入黎。
怕閪咩班垃圾。 咬我食咩,我想睇下佢哋點樣洗版。
講起就嬲
人人都有負擔
講到好似後生仔坐監好低成本咁
屌你老母難聽啲講句
根本就係話:「我成頭家要養,你估我好似你班廢青咁乜都冇咩」
其實大部分香港人都覺得冇所謂,可憐了一班年輕人
手足
完全認同樓主
大部份人當日就手旁邊既因,形成今日既果 。
失業率上升養家??
因為疫情失業果班 好大反應呀。 幾個月無野做。
啱呀 大把人繼續返工 醫護本來個老屎忽文化同奴性太重唔會成功 尤其係班nurisng school/東華/OU/明愛 我知有人讀 基本上講完辛苦照讀照做
最緊要一齊死。 無產階級已經受害,外資撒離香港再拖中產死。 樓價 大崩壞。 跌跌跌跌
冇經傳統大學教育啲人好啱係香港做一世
佢哋同屋邨妹性格一樣 視野好窄
有醫護知識都冇用
好心佢哋唔好將救人光環戴上頭,個病唔係突然彈出黎架。 大家果陣有成個月時間封關阻止病毒。

咁鍾意救人當初唔撚上武漢救人。 香港做醫護份工又有錢又有光環又穩定,罷工不了。
我同意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞