千萬不要對香港人抱有太高的同情,他們現在所承受的屈辱和苦難,多是他們應得的。

445 回覆
970 Like 376 Dislike
2019年香港抗爭可以謂失敗告終,原因除了港共政府不對等的武力外,香港人的合法式抗爭及活了廿十多年的(守法基因)間接導致了中後期 人數減少令警犬有充足人手包圍前線手足。

2020 年頭的醫護封關罷工亦正正展現香港人縮骨習性。 現在香港人一齊承受當初對抗爭不付出、漠視、甚至打壓的結果。攬炒不可能只有對方受損,未來真正攬炒將會接踵而來。

見到果d 因為經濟下跌既呻吟
乜野停供mpf、點樣攞綜援、求業主減租呀
等等。
千萬不要同情及幫助,要怪去怪政府吧。
順便反思一下廿十年養了一個乜野政府。

香港就係地獄,
落地獄啦 港豬。
一班導遊同埋化妝店sales首當其沖啦
慘既係 班人永遠唔會反省 唔會想去改變
只係想人地幫佢 自己唔郁手
抗爭者而家更應該乜都唔好做。 唔好幫任何人, 推佢哋去死。
等啦 好撚鐘意架 sir this way 天滅中共 對住啲狗都大細sir稱呼 呢啲咁既人 自己受啦
怕閪咩。 而家悶想搵人嗌交。
上年就做冷氣軍師唔敢出街,今年戴住口罩日日都驚中肺炎都要番工。 俾人炒左果堆就如夢初醒問邊度有人幫,上年唔見你班仆街上前線。
日撚日得把口喺度三萬thx 又天有眼 乜乜柒柒
個天表示好忙
而家睇到佢哋叫春好撚爽
仲有個賣血post.
強積金個5%供款可唔可以停下先呀
https://lih.kg/2142135
你都 ON9嘅...美國佬講咗啦....佢話叫香港擴爭者...唔好作冇謂稀生....等我嚟搞定中港共
抗爭果陣成日放風叫停。 又區選又人權法案又刀手又盛。
勇者憤怒,抽刃向更強者;怯者憤怒,卻抽刃向更弱者。不可救藥的民族中,一定有許多英雄,專向孩子們瞪眼。這些孱頭們!

樓主走先 你肯定俾人話係分化撚
一早就知香港人大部份都係自私,唔係點解初初成日都有籍口話要體諒啲人有家室仔女要照顧就唔抗爭得,唔通出去嘅就無要保護嘅人咩?依家好,真攬炒
勇者上年俾人捉曬啦。 一個打一百個咩。 你班弱者慢慢俾魔王軍啦。
我等緊開戰,開戰班狗會唔同情況
曬撚氣 早幾日出面果個 地下有槍你執唔執post
班撚樣連係網絡世界都唔敢勇武
頭幾個回咩 唔會執怕比人屈定乜鳩 怕執起支槍都有責任
再後啲仲有咩 小朋友 槍都未識渣果啲戇鳩言論
笑撚到我 班細佬就係為左呢堆柒頭抗爭 香港真係多得佢哋 我諗佢哋老婆仔女比人咁係地下度砌都唔會反抗 因為佢哋又無腰骨 仲要俾人閹埋
好奇想知如果真係空投武器槍械彈藥,有幾多個人真係 會/敢 執同用?
https://lih.kg/2123323
就算中共倒台 你地都只係會比下一個政權強姦
點解? 因為你哋係奴隸 無血性 無民族心
你哋既所有既一切都只係人地賦予
你地無一樣野係自己爭取 希望你哋永世比中共統治

服從 就係最邪惡既惡 你地應得
諗起都爽 係佢地面前強姦佢個女,仲叫佢番工唔好多事。
淨係三罷咁簡單都唔多人做啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞