千萬不要對香港人抱有太高的同情,他們現在所承受的屈辱和苦難,多是他們應得的。

445 回覆
970 Like 376 Dislike
你唔係應得? 你為咗民主同自由做過啲咩?
你TVB/Twitter 每日任務有冇做
你有冇咩緊一條暴動 你唔係應得?
捐錢? 多謝呀 不過啲後生係一路捐 一路上前
唔講以為啲錢係送俾前面啲人 原來係要來比佢哋收咗皮之後打官司嘅 拍手 如果一齊罷工根本唔需要任何捐錢
香港大約有一萬個真抗爭者無左。 非正常死亡千幾人。

班垃圾仲要養家。
香港應有此報。 有志革命人事可以集合定食下花生。
你睇FB/IG啦
而家d人仲係掛住吃喝玩樂架咋
根本當初乜野200萬人出黎
有九成都係湊熱鬧
熱潮過咗班人就回復本性
有幾多真係care政治、care手足、care香港前途
笑撚左 命運交比人地決定 妄想被邊個邊個救
自己唔想流血 唔想有捐失 隨波逐流嘅人
我係打從心底睇唔起你班垃圾 你藍同黃 與我無關
我同你嘅處境都唔會改變 你都唔會幫到我任何野
關撚事咩。
你有冇槍?
不如你話係中共夠運,大飢荒文革都整唔死佢。
而家果少少野,佢好快千秋萬世
我無埋怨呀。 只係屌柒班友應該要接受而家既困境,唔好今日屌政府。 因為有曬機會俾你做反果陣你班冚家剷去左番工。

想改變就要行動組織推翻政權。 唔係推post 食黃店,同俾嬲嬲政府。

民族認同感 唔係遮醜布,有壞性格就要拎出黎屌。 引以為戒。
我有無屌閪都唔洗搭佢啦。
痴撚線 我要唔要證明我唔係中國人呀。
想身份攻擊人。
千萬不要對世界幾廿億人抱有太高同情,他們所有所受的苦難,都是應得的。

萬能key又work
點樣推翻,不如ching建議下。
諗返香港大部份所謂黃絲做過既野:
遊行、FB換icon、圍爐轉載新聞同片、上網鬧下黑警、食下黃店
當以上呢堆野全部被定性為有機會犯法後
所有人就轉返做吃喝玩樂mode
連最簡單FB轉載政治新聞都已經比人無視
所以一定要大大力屌人冇去做,淨番做果班全部轉做屌人,香港就有救啦。
無既
只係覺得後生嗰班無必要犧牲自己前途去造就班港豬啫
昨日因。今日果。 現實就係現實,唔接受負面消息,日日吹棒三萬中肺炎只係痴心妄想。
繼續打稻草人,我唔會再理任何政治嘢,你慢慢屌,屌到得翻自己一個。
繼續睇果時濕鳩政治理論跟住覺得啲人做得唔狗夠。我會離開連登,啲人係痴線架,完全同出面脫節。
好嬲,聽日準時番工
全民老綜 唔交稅唔買樓 唯一出路
報得快過黑警,又裁員又限聚令。
勇者又開始推post了
上年6月9之前已經知冇必要
但都係有人去做
不嬲覺得今時今日咁
係香港人嘅共業來
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞