黎緊6月毒遊韓國,有無巴絲想join?

317 回覆
5 Like 24 Dislike

濟洲有幾個地方我好推介既
1. 城山日出峰,我去個陣係5點幾,就關門
但係影d相好靚
一黎少人,二黎太陽落山
我係樓梯到影到一張係一半有太陽光,另一半係全天黑
但係你要預如果5點幾去的話上到山頂已經黑哂
咩都睇唔到
本身山頂係可以睇到一個由火山形成既盆地咁上下既野

待續

仲有冇

2. 濟島附近有個小島叫牛島우도
個人覺得係必去!
雖然遠左少少,濟洲市中心去要2個幾鐘咁上下
搭巴士再搭船過去

佢係一個細島,上面可以租單車/電動車(如果你有國際車牌)環島遊
有山可以行,有水上活動可以玩(好似係類似香蕉船咁既野)
成條環島線好似有十幾個checkpoints
但都離不間係人魚石像呀,燈塔呀,牧場呀,海灘呀咁比你影下相
成個島感覺真係好民風純樸
(不過你預佢個feel仲鄉下過長洲咁)
然後島上面有d海鮮餐食
個陣同d fd share,價錢ok,好新鮮
如果係去放鬆下真係一流
個島可以玩成日

仲有涉地可支
去濟州點少得行漢拏山
幾年前雖然無上到山頂但都上到1700米高嘅威勢岳
6日6夜濟洲租架單車環島行哂所有景點都得啦
抽一日坐巴士上Hallasan入口je
去濟州點少得行漢拏山

係喎,唔記得左添
我個陣行過矮d個條路上去
全部都係樓梯黎,行到死死下

踏單車咁勇?
唔熟人地d路好易出事
同埋濟洲話大唔大,話細唔細,踏單車可能要幾粒鐘

踏單車咁勇?
唔熟人地d路好易出事
同埋濟洲話大唔大,話細唔細,踏單車可能要幾粒鐘

單車應該一日3至4個鐘
話多唔多,話少唔少
求介紹首爾景點
其實都去過幾次架啦 但都係食野為主
今次想影下相 睇下唔同既野
有冇人1/5—3/5係韓國?

而家係韓國exchange緊
慶州有咩玩 未去過

去左邊間?
好好珍惜 我好掛住個段日子

慶州係古城個d,古代既首都

全首爾最細個間 (好似係)
巴打個時係去邊間

百幾蚊一間
Single Bed
去濟州點少得行漢拏山

難唔難行?
求介紹首爾景點
其實都去過幾次架啦 但都係食野為主
今次想影下相 睇下唔同既野

自己追po
5月尾6月頭去 可以一齊去飲野
兩條絲
兩條絲

絲打你係釜山定首爾玩啊
我都係兩個女仔
去濟州點少得行漢拏山

難唔難行?

行錯邊先係威勢岳 family trip path黎
去濟州點少得行漢拏山

難唔難行?

去濟州點少得行漢拏山

難唔難行?

講真
唔想好似新假期咁不負責任
但成堆長者拉隊上山
你跟佢尾睇步伐其實真係可以學到行山

佢地99.98%當過兵
扑左24Guesthouse
好冇hostel推介
一個毒絲 諗緊住air bnb定hostel share dorm好
兩條絲

絲打你係釜山定首爾玩啊
我都係兩個女仔

Join埋我好嘛?
好冇hostel推介
一個毒絲 諗緊住air bnb定hostel share dorm好

我係book shared room,因為平
我跟package買好似先$9x/night
扑左24Guesthouse

呢間真心平得黎ok,又有早餐
同埋都乾淨整齊
濟州島6d6n
Day1
早上到達濟州機場>附近早餐>坐車到城山酒店>myeongjin jeonbok>酒店
Day2
附近沙灘>日出峰>aiya cafe>酒店
Day3
漢拏山>酒店
Day4
牛島(島上海鮮餐)>酒店
Day5
坐車回濟州市中心>check in 冠軍酒店>市中心行>donsadon>酒店
Day6
東門市場>龍頭岩>橋村炸雞>樂天汗蒸幕
Day7
早上回港

其他:有時間就去
涉地可支,濟州民俗村

巴絲有冇咩意見
濟州島6d6n
Day1
早上到達濟州機場>附近早餐>坐車到城山酒店>myeongjin jeonbok>酒店
Day2
Day3
漢拏山>酒店
Day4
Day5
坐車回濟州市中心>check in 冠軍酒店>市中心行>donsadon>酒店
Day6
Day7
早上回港

涉地可支,濟州民俗村

巴絲有冇咩意見

Day 6
東門市場朝早可能未咁早開
我上次好似11點左右到左都有d未開
濟州島6d6n
Day1
Day2
Day3
漢拏山>酒店
Day4
Day5
Day6
Day7
早上回港

涉地可支,濟州民俗村

巴絲有冇咩意見

Day 6
東門市場朝早可能未咁早開
我上次好似11點左右到左都有d未開

好呀 不過我地會預計訓到十點😂
有冇巴士app/guideline 推介?

同埋係邊唱錢最抵最方便?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞