黎緊6月毒遊韓國,有無巴絲想join?

317 回覆
5 Like 24 Dislike
어디 가고싶어요?

서울 하고 경주 갈거에요
전주면...지금 생각하는중이에요
혼자가면 진짜 외로운것 같은데...
一月同女朋友去,求air bnb推介? Budget 400/day 去7日
一月同女朋友去,求air bnb推介? Budget 400/day 去7日

400/day唔洗air bnb啦
好多都好平
之前旅行住過Guesthouse 24,連鎖既
平都埋都企理
而家係韓國exchange緊
慶州有咩玩 未去過
慶州有咩玩 未去過

去左邊間?
好好珍惜 我好掛住個段日子

慶州係古城個d,古代既首都
慶州有咩玩 未去過

去左邊間?

全首爾最細個間 (好似係)
巴打個時係去邊間

好多都好平
平都埋都企理

吾該 巴打 上網睇下先

釜山有無興趣

我5月尾去完釜山先返首爾玩

So sad離開首爾既話我就淨係plan左去慶州

雖然去過幾次 但我未去過咁遠 同埋因爲唔太識韓文
我想去郊區d地方睇下 個fd就想影下相咁
其實機票住宿搞掂左咋 除左無買一日住宿 因為未知會留多釜山一日定返首爾

有無興趣去全州
我之前去過一次
但你要預搭巴士都3粒鐘

要問問個fd 車程唔係問題 有靚景美食就得

全州韓屋村個到幾條大街都係賣小食,好正

咁又唔錯喎

好多都好平
平都埋都企理

吾該 巴打 上網睇下先

吾你老母
琴晚買到八蚊機票去濟州島 六月去 六日六夜
住呢間hotel

附近有冇咩食同景點去?好似係西浦里
住呢間hotel

七月去濟洲島 同求推介
住呢間hotel

七月去濟洲島 同求推介

巴打一齊研究下
慶州有咩玩 未去過

去左邊間?

全首爾最細個間 (好似係)
巴打個時係去邊間

其中一間最出名既
唔開名,驚自爆
住呢間hotel

日出峰附近好多食黑毛豬烤肉既鋪頭
聽講黑毛豬係個到好出名
個人食過覺得無咩特別,同埋貴

Btw如果係住日出峰附近,祝你好運
山卡啦黎,附近幾條街咁
8點零d遊客走哂可以成條街都無人

另外如果去濟洲但你又唔識韓文或者唔係book車的話rip
我自己識韓文都覺得揾路好辛苦
濟洲無地鐵,所有野都係靠巴士/的士
我覺得好唔方便
6月頭去,無朋友陪去韓國
又唔想自己一個on99
有無巴絲咁岩又係呢個時間去,可以一齊玩?

利申:識韓文

我同三個毒男一齊去 你幾號出發先? 我地三號去到十號
住呢間hotel

七月去濟洲島 同求推介

巴打一齊研究下

濟洲有幾個地方我好推介既
1. 城山日出峰,我去個陣係5點幾,就關門
但係影d相好靚
一黎少人,二黎太陽落山
我係樓梯到影到一張係一半有太陽光,另一半係全天黑
但係你要預如果5點幾去的話上到山頂已經黑哂
咩都睇唔到
本身山頂係可以睇到一個由火山形成既盆地咁上下既野

待續
6月頭去,無朋友陪去韓國
又唔想自己一個on99
有無巴絲咁岩又係呢個時間去,可以一齊玩?

利申:識韓文

我同三個毒男一齊去 你幾號出發先? 我地三號去到十號

差不多同你地同一個period
巴打係exchange完學識韓文?邊間大學?
住呢間hotel

聽講黑毛豬係個到好出名

山卡啦黎,附近幾條街咁

我覺得好唔方便

咁點先可以book車?
住呢間hotel

七月去濟洲島 同求推介

巴打一齊研究下

但係影d相好靚
一黎少人,二黎太陽落山
咩都睇唔到

待續

仲有冇
巴打係exchange完學識韓文?邊間大學?

首爾其中一間最出名既
唔開名,驚自爆

本身識,去到繼續學咁解
住呢間hotel

聽講黑毛豬係個到好出名

山卡啦黎,附近幾條街咁

我覺得好唔方便

咁點先可以book車?

好似機場有,我唔清楚
個陣我地係自己搭巴士,平好多

但係影d相好靚
一黎少人,二黎太陽落山
咩都睇唔到

待續

仲有冇

2. 濟島附近有個小島叫牛島우도
個人覺得係必去!
雖然遠左少少,濟洲市中心去要2個幾鐘咁上下
搭巴士再搭船過去

佢係一個細島,上面可以租單車/電動車(如果你有國際車牌)環島遊
有山可以行,有水上活動可以玩(好似係類似香蕉船咁既野)
成條環島線好似有十幾個checkpoints
但都離不間係人魚石像呀,燈塔呀,牧場呀,海灘呀咁比你影下相
成個島感覺真係好民風純樸
(不過你預佢個feel仲鄉下過長洲咁)
然後島上面有d海鮮餐食
個陣同d fd share,價錢ok,好新鮮
如果係去放鬆下真係一流
個島可以玩成日
之後介紹呢d就無咩特別嫁啦,都係d普通野
Hello Kitty Land,同行有女既掟佢地去就搞掂半日

龍頭巖,一個海邊既大岩石個樣好似龍頭既(真係幾似)
附近有海鮮食,我淨係食左個海鮮鍋,因為平
但係鮮味既

龍頭巖附近有個大公園
有d小溪呀,有顏色既湖仔,吊橋可以影下相
(唔記得係咪係龍頭巖個到 )

烤肉街,個到應該係成個濟洲最熱鬧既地方
MK咁款,超多食店又有野行下
我個陣就係住個到附近

其他諗到再講
粒lin巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞