[推到橫掃金鐘獎]台劇 想見你 映後討論(10)

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
鬆 都可能係專登既
中國翻拍台劇《想見你》,劇名暫定為《時光機》,預計8月底開機,施柏宇今出席保養品代言活動,提到大陸翻拍《想見你》卡司曝光,網友頻頻哀嚎,他自己則有不同見解:「我覺得要看兩個人配起來的感覺,因為現在大家都是看女一、男一女各自的表現,但是你要看兩人在畫面中搭不搭。」也提到自己最近在追的韓劇《雖然是精神病但沒關係》男女主角金秀賢和徐睿知各自看起來都很有距離感,但搭在一起就很配,還笑說自己已經被徐睿知圈粉。
https://www.setn.com/News.aspx?NewsID=785889

原來俊傑都鍾意徐睿知識野
#這篇有洋蔥

【媽,別鬧了!】關於爸爸🤵;由於導演陳慧翎、賈靜雯、柯佳嬿三人都是單親,對於今年父親節有寇哥這位戲中爸爸一起共度都覺得十分感動🤗。

💟 導演陳慧翎:「寇哥就是自己心中的好爸爸!」

💟 比莉:「常常拍到導演喊卡還停不下來。」

💟 賈靜雯:「當得知寇哥要演出我戲中父親時,心裡覺得格外溫暖。」「騎機車的這場戲,看著寇哥安全感的背影,讓坐在後座的我彷彿時光倒流,回想起爸爸厚實的背影。」

💟 柯佳嬿:「寇哥跟比莉姐的夫妻組合無可替代,簡直就是絕代雙驕,會有一對最強螢幕情侶誕生。」

#最溫暖的照片
#像極了一家人
#國民老爸
#天母辣媽
#天后女兒
#媽別鬧了

比莉 Billie
#寇世勳
賈靜雯AlyssaChia
柯佳嬿 Alice Ko

其他相冇佳嬿所以唔po了
一路keep住有新嘢睇真係好正
幾好聽
每個人理解既嘢都唔同,亦唔係個個可以理解套劇講既所有嘢
但係咁樣同佢地有幾中意依套劇既程度一d關係都冇
依幕真係印象深刻
仲要播住last dance加笑住咁行入黎
真係無論男女都會被佢融化
韻如 有駝背 的嗎?
不過原來好多預告睇上好sweet既鏡頭都係李子維ff出黎
係校園面對面望,雨中kiss,再加依幕都係
係佳嬿自己為韻如設定嘅
覺得駝背 內八 都真係自卑 冇自信嘅表現
係 可能我一直望佢個樣

睇唔到佢係駝背

剩係知 跑姿好可愛

對腳唔會太離開地面 但又要跑
兩隻手動作又唔大 揸實拳頭
勁qq

好多幕都印象深刻
佳嬿做既韻如
所有細節
由其出去搵屋企人嗰幕
都令到人好想保護佢既感覺
一個高中女生 好弱小既感覺
真係好厲害

又係好心疼
完全感受到佢嗰種唔想被丟下嘅感覺
係 呢幕真係 愛佢 之源
我即刻試左 內八跑

隻腳好痛
阿呢路也~ 阿呢路也~

腳眼條筋扯住扯住架
真係唔知佳嬿點練。。。
佢仲要跑咁多

呢幕真係深刻到....
換轉係我 我真係可能會選擇做傻事..
呢下埋伏左係心既絕望感....
幾時都覺得 屋企人既在乎
真係好重要
不過其實睇SHOT 又冇乜點 內八
可能只係 大腿 內一下下
睇嗰陣喊咗
當屋企人都成為唔到自己活下去嘅動力
想了結嗰陣真係根本發現對呢個世界冇嘢可以留戀
有冇人覺得隻 戒指 個去向可能有少少問題?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞