[推到橫掃金鐘獎]台劇 想見你 映後討論(10)

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
香港可能變左下年情人節先上
每日wfh睇番以前佳嬿既劇 好充實
其實我有個問題
李子奇同王全勝機場相遇,其實未同時侯有李子奇兩個靈魂?
另王全勝個靈魂一直冇交代?
死左就算?
係李子同王
相遇一幕的確係同一個靈魂 只係唔同肉身唔同時期嘅李子維
呢點同有兩個雨萱嘅靈魂同時存在喺1998年其實一樣
只係一個靈魂喺陳韻如上面 一個靈魂喺黃雨萱上面

至於原本嘅王詮勝跳咗落海嗰幕之後都冇再出現過 連屋仔都冇
其實真係可以當佢死咗
李子奇 秦子維
好懷疑巴打睇邊個奇怪version
係 同時有兩個唔同時空嘅李子維嘅靈魂
詮勝嗰個 我嘅理解係跳海嘅時候靈魂已經死咗
我頭先都想講
https://tw.mobi.yahoo.com/news/yahootv-唐綺陽談星室-050406442.html

頭先睇呢段你的情歌訪問呢

佢哋話佢舊年六七月拍呢套戲嘅時候
係金瓜石同黃金博物館
我舊年呢段時間都係嗰邊留左十幾日
遇唔到自己想見嘅人就會覺得嗰個地方好大上年六月我都喺台灣 但嗰陣仲未識佳嬿
如果早一年有想見你 早啲認識佳嬿 我肯定會揀喺台灣留學而唔係外國

真係好想好想飛去台灣見下佳嬿(雖然唔知有冇活動) 可以見到佢真人已經無憾了望到佢一眼都好
依家台灣都去唔到了
大盜 好似唔使係Netflix 睇
應該真有心玩
你睇肚慈師兄 成隻豬咁
而家個shape番曬黎
Maybe 後菜鳥
應該係開始爆炎
所以差曬
如果識放放左係情人節檔
然後取消 再放係七夕
應該好唔同
畫質好清 係享受
花東結衣B
真係好正
襯托得到係一個好 温柔既人
等於 1998 有 陳韻如雨萱 同 白糖粿小雨萱
兩個一樣既靈魂
只不過冇同場,你就冇懷疑
Vidol都有
後菜鳥 我幾鍾意睇
睇左兩次
三課既人都好好笑
你好難可以理解曬世界上所有人
有人會話套劇唔好睇唔知佢up乜 跳黎跳去
果D人剩係中意睇唔使用腦 純愛偶像劇
所以 你睇左D乜 <> 人睇左D乜

我理解係心已死 任李子維舞
白元 你都幾中意台灣
我好似youtube睇過下 都1080黎
我頭兩集唔知都用咗youtube睇
之後先知netflix有 即刻睇得開心好多
Youtube有logo
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞