[穿越/愛情]《我同鍾意咗十一年嘅人表白,佢竟然跳海死咗》(7)(外傳+感謝文+俾我完啦好嗎)

438 回覆
213 Like 0 Dislike
睇埋先就會知
順手劇透下
最後兩篇會係李琪角度寫嘅故事
所以如果你睇完上面五篇都滿意 其實都可以當個故事完咗
當然 李琪故事應該都會今晚出埋
然後就應該進入樓主我嘅休息期啦

預告一下
之後應該去ig出一篇關於蕭揚外傳嘅小分享
亦可能不久將來會分享一下下一個故事嘅動向

最後多謝所有願意嚟埋呢個post嘅巴絲
多謝你地陪我嚟到最後
再多嘅嘢等今晚完故再講啦

今晚出文見
係唔係即係李琪意外死所以天使俾佢穿越時空來同蕭揚渡過?
其實唔太鍾意李琪
覺得肅揚應該值得更好
一齊唔到先係我心目中嘅happy ending
應該係李琪本身死左
穿越番去揾蕭揚

亦都係李琪特別感性既原因
Cd room留言
四日時間等於一輩子呢,雖然短暫但叫做擁有過
唔知李琪點諗呢?
作為在日人士,whatapps其實應該係會綁定號碼,因為我依家用日本電話,whatapps都係跟我香港號碼
如果李琪仲有將來,二人會唔會係未來相見呢?
等你啊
睇埋就知
hahaha所以話happy end都有好多種
睇埋就會知
多謝你補充
我諗翻都覺得應該改
所以可以改成係sms 而兩個人淨係send msg
無交換whatsapp 咁就可以維持大家唔知對方香港電話嘅設定
多謝大家提我
我估係
竟然係咁
提早出故, 趁住周末前俾大家睇埋去
原來佢一早知蕭揚個名
手動正皮
所以一直無問
而唔知有冇人留意到最後蕭揚張紙條係寫咗名
就係呢一刻知咗

btw多謝你嘅正皮
本身想玩仔媾蕭揚,點知飛機回港遇到意外,穿越到第四日晚同蕭揚道別
不過呢段故sad end冇乜所謂,劇情咁短唔會戥佢地可惜
樓主 雖然你可能唔記得
但我曾經問過你 「點解阿晴會咁受歡迎 唔係外向開朗嘅女仔更加得人鍾意?」
估唔到樓主你喺番外會回答咗我呢個問題 好感動

不過 我又想知 文靜嘅混血兒 同阿晴有乜分別
點解佢就無人欣賞 阿晴就有人欣賞?
睇得開係好嘅
ummm其實好難用「文靜」兩個字去代表哂呢兩個角色
我覺得可以俾番讀者睇
到底阿晴嘅吸引之處係咩
而今次主角「李琪」唔容易吸引人嘅地方係咩

其實文靜嘅女仔都有好多種 我又覺得唔一定文靜就會唔受歡迎
神秘感?

李琪唔會有太多未坦露嘅心聲 只會踏實咁做自己 識耐咗 就覺得太無層次 悶?

而阿晴會玩猜迷 好似永遠望唔透嘅人 有神秘感 又係個有故事嘅人?

如果樓主係有心咁設計呢兩個角色 真係好勁 會透露埋內向女點樣先係令人覺得有魅力
見係追擊手巴問 我答多幾句
我係一個幾鍾意寫角色嘅人
因為有角色 故事先好睇

而今次外傳更加係
其實阿晴個故事入面 咁長篇幅嚟講 我覺得阿晴嘅人設應該算清楚
所以唔破壞大家幻想 俾自己感受到底阿晴有咩好或者吸引力
而李琪呢 因為篇幅唔多 所以其實寫得好白
佢係一個好認真踏實嘅人 但相反就係無咩情趣 唔會太識講笑
所以對男仔嚟講 就會有啲太硬 太悶嘅感覺

有啲內容留番IG慢慢分享(廢事呢度講完無人睇)
但係設計角色係我興趣 下一個故會見到更多
希望大家唔好覺得悶就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞